Meč za pamćenje u Kopenhagenu: Španija nakon 120 minuta izbacila Hrvatsku

6
A . L.
Meč za pamćenje u Kopenhagenu: Španija nakon 120 minuta izbacila Hrvatsku
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Hrvatska i Španija odigrali su sjajan meč u osmini finala Eura

Fudbalska reprezentacija Španije novi je četvrtfinalista Europskog prvenstva.

Španci su u nevjerovatnom susretu osmine finala porazili Hrvatsku sa 5:3 i to nakon produžetaka. Na taj način su eliminisali naše susjede sa smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Prvo poluvrijeme 

Španija bolje otvara susret. Imala je Crvena furija u tim trenucima više loptu u svojim nogama, Hrvatska je djelovala prilično bojažljivo... Najveću poriliku u tim momentima Španci su imali preko Kokea. Veznjak Atletico Madrida izlazi sam pred Livakovića, ali golman Dinamo Zagreba mu sjajno brani.

U 20. minuti Hrvatska je stigla do vodstva i to na vrlo čudan način. Pedri vraća loptu do golmana Unaija Simona, ovaj je pokušava primiti, ali lopta mu prolazi ispod noge i završava u golu.

Španija je u tim trenucima bila šokirana što je Hrvatska pokušala da iskoristi. Imali su naši susjedi u tim trenucima dvije dobre prilike, preko Vlašića i Kovačića, ali obojica šutiraju neprecizno.

Španci se potom bude i brzo dolaze do poravnanja. Igrao se 38. minut kada je Pedri pokušao, Livaković odbranio, a lopta dolazi do Sarabije koji ju zakucava u mrežu za 1:1.

To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme

U nastavku meča Španija ponovo pritiska. To joj se ovog puta brzo isplatilo. U 56. minuti Torres je sjajno ubacio s lijeve strane, Azpilicueta pobjegao neopreznom Gvardiolu i pogodio glavom za preokret.

Azpilicueta pogađa za 2:1 - undefined

Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba : Azpilicueta pogađa za 2:1

Hrvatska se, ipak, nije predavala već je u 66. minuti imala veliku šansu preko Gvardiola, ali lijevi bek nije baš najbolje šutirao i Simon mu je uspio odbraniti udarac.

Poslije toga oba trenera prave nekoliko izmjena. Hrvatska je na sve načine pokušavala doći do poravnanja, ali u tim trenucima Španci odigravaju jedan brz napad nakon prekida, lopta dolazi do Ferrana Torresa, on prolazi Gvardiola i matira Livakovića za, činilo se tada, potvrdu španske pobjede.

Hrvatska je do kraja prvo smanjila zaostatak na 2:3 u 85. minuti preko Oršića, da bi u 92. minuti nakon ubačaja upravo Oršića Pašalić glavom pogodio za nevjerovatanih 3:3!

Trenutak kada je Pašalić pogodio za 3:3 - undefined

Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba : Trenutak kada je Pašalić pogodio za 3:3

Produžeci  

Na startu prvog produžetka Hrvatska je imala stopostotnu priliku preko Andreja Kramarića. Ipak, Simon mu je na nevjerovatan način odbranio. 

Odmah nakon toga Livaković je u opasnosti jer je Dani Olmo izašao sam pred njega, ali Vida spašava Vatrene.

Ipak, spasa nije bilo u 100. minuti kada Alvaro Morata prima loptu i fantastičnim šutem 'buši' hrvatsku mrežu za 4:3. 

Samo tri minute kasnije Oyarizabal izlazi sam pred Livakovića i lako pogađa za konačnu potvrdu pobjede španske reprezentacije. 

Crvena furija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Francuska - Švicarska. Taj susret je na rasporedu večeras od 21 sati. Moći ćete ga pratiti u tekstualnom prijenosu preko portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije