Zakuhalo se u grupi E: Španija i Poljska podijelili bodove

0
Radiosarajevo.ba
Zakuhalo se u grupi E: Španija i Poljska podijelili bodove
Foto: EPA-EFE / Poljska i Spanija podijelili bodove

Fudbaleri Španije i Poljske rezultatom 1:1 su remizirali u posljednjem susretu drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Nakon što su selekcije Španije i Poljske razočarale u prvom kolu Evropskog prvenstva, večeras su se sastale u Sevilli u posljednjoj utakmici drugog kola grupne faze cijelog prvenstva, piše sport1.

Španija je bila apsolutni favorit i trebala je popraviti dojam nakon remija bez golova sa Švedskom, dok je Poljska igrala za ponos i za ostanak na turniru, jer bi eventualnim porazom bila već nakon dvije utakmice praktično eliminisana sa turnira.

Utakmica između Španije i Poljske nije se po mnogo čemu razlikovala od utakmice između Španije i Švedske iz prvog kola, jer je Španija i ovaj put uzela gotovo u potpunosti posjed lopte od Poljaka a njih je konstantno tjerala da se u gusto zbijenim blokovima brane pred svojim golom.

Ipak, Poljska ima dosta kvalitetniji kadar od Švedske i to je potvrdila i večeras, jer je prije svega uspjela u nekoliko navrata duže zadržati loptu, a s druge strane nije imala isključivo defanzivne namjere i nastojala je zaprijetiti golu domaćina.

Rezultat i strijelci:

Španija - Poljska 1:1 (Morata 25' / Lewandowski 54')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije