Gol Perišića za 3:1 Vatrenima je donio daleko teži dio žrijeba

0
Radiosarajevo.ba
Gol Perišića za 3:1 Vatrenima je donio daleko teži dio žrijeba
FOTO: EPA / Perišić 'Hrvate' gurnuo u teži dio žrijeba

Hrvatska fudbalska reprezentacija sinoć je ovjerila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva i to nakon što je pobijedila Škotsku na Hampden Parku sa 3:1.

Sudbina naših komšija bila je prilično neizvjesna do sredine drugog poluvremena, a onda je, prvo Luka Modrić sjajno pogodio za 2:1, dok je trijumf potvrdio Ivan Perišić nešto kasnije.

Upravo pogodak glavom fudbalera Intera za Vatrene je značio odlazak u daleko nepovoljniji dio žrijeba.

Da je ostalo 2:1 Hrvatska bi bila treća u grupi i u osmini finala bi igrala protiv Nizozemske, a u eventualnom četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Danska – Vels.

S obzirom na to da je zbog gola Perišića Hrvatska poboljšala gol razliku, "skočila" je na drugu poziciju u grupi i otišla u teži dio žrijeba.

Zavisno od toga kakav će večeras biti rasplet u grupi E, Vatreni bi vrlo moguće u osmini finala trebali na Špance i to ako oni pobijede Slovačku, a Švedska Poljsku. Situacija u toj grupi je prilično komplikovanija i treba ipak sačekati večerašnji rasplet. Vrlo je moguće da viceprvaci svijeta u osmini finala igraju protiv Poljske ili Slovačke.

Ono što je problem za Hrvate, koji žele otići daleko u nastavku Eura, je činjenica da bi ih u eventualnom nastavku žrijeba dočekao pravi pakao. U četvrtfinalu bi se vrlo lako moglo desiti da se sastanu s Francuskom ili Njemačkom, iako i Portugal ima šanse da se nađe na prvoj poziciji u grupi F. Da stvari budu još gore, u polufinalu ovog dijela žrijeba trebala bi biti Italija ili Belgija.

Dakle, put do eventualnog ponavljanja uspjeha s Mundijala iz Rusije bit će daleko teži.

Podsjetimo, Hrvati su u osmini finala Svjetskog prvenstva 2018. godine igrali protiv Danske, onda protiv Rusije pa u polufinalu protiv Engleske. Ovog puta će biti daleko teže, saglasit ćete se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije