Hrvatska razočarala navijače: Samo remi sa Češkom

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska razočarala navijače: Samo remi sa Češkom
Foto: EPA-EFE / Podjela bodova izmedu Hrvatske i Ceske

U okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva reprezentacija Hrvatske je odigrala neriješeno protiv reprezentacije Češke. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1.

Česi su prvi poveli, a igrao se 37. minut utakmice kada je dosuđen jedanaesterac nakon što je Dejan Lovren laktom udario Patricka Schicka. Upravo je Schick pogodio sa bijele tačke za 0:1, piše Sport1.

U nastavku utakmice do kraja prvog poluvremena Hrvatska je izgledala bezidejno kao protiv Engleske, ali je u drugom poluvremenu na početku istrčala "neka druga Hrvatska".

Već u 47. minuti utakmice Ivan Perišić je pogodio nakon što je brzo prekid izveo Andrej Kramarić. Ipak, do kraja utakmice Hrvati su imali svega par prilika preko Brune Petkovića i Nikole Vlašića, ali se rezultat nije mijenjao.

Ipak, pobjedom u posljednjem kolu protiv Škotske, naše zapadne i sjeverne komšije bi mogle proći grupnu fazu na Evropskom prvenstvu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije