Hoće li Roman Abramovich prodati Chelsea

Radiosarajevo.ba
Hoće li Roman Abramovich prodati Chelsea
FOTO: Arhiv / Abramovich: Reformirao tržište kupovine igrača
Zbog problema sa vizom i dozvolom boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu, ruski milijarder Roman Abramovich odredio je cijenu od dvije milijarde funti za fudbalski klub Chelsea.

Ruski oligarh izgubio je interes prema klubu, jer posljednjih mjeseci ima problema sa dobijanjem vize i zbog toga je postavio rekordni iznos od dvije milijarde funti za prodaju jednog kluba.

Ukoliko se pronađe kupac za Chelsea, to bi bio trostruko veći iznos nego što je 2006. godine američki tajkun Malcolm Glazer kupio Manchester United za oko 790 miliona funti.

Kupovina Manchester Uniteda iz 2006. godine smatra se do sada najskupljom na svijetu.

Kako piše The Sun, najbogatiji Britanac Sir Jim Ratcliffe ponudio je oko dvije milijarde funti za Chelsea, ali je Abramovich odbio to, navodno jer je imao i veću ponudu.

Abramovich, čije bogastvo se procjenjuje na oko devet milijardi funti, nedavno je dobio državljanstvo Izraela.

Ruski oligarh nedavno je zaustavio plan izgradnje novog stadiona za Chelsea kapaciteta 60.000 sjedećih mjesta.

Chelsea je u njegovom vlasništvu već više od 15 godina kada je u julu 2003. godine za 140 miliona funti kupio klub od Kena Batesa.

Tokom Abramovicheve ere u Chelseaju, ovaj londonski klub osvojio je pet titula Premier lige, Ligu prvaka, Europa ligu, i pet puta FA kup.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije