Hadžibegić: Predosjećam drugi dio Mundijala velikog kvaliteta

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Predosjećam drugi dio Mundijala velikog kvaliteta
Foto: Twitter / Kane
Završeno je drugo kolo u svim grupama na Mundijalu u Rusiji. Kada pogledamo, recimo grupu G, i kada vidimo da su prvi i drugi Englezi i Belgijanci sa po šest bodova, ništa strašno.

Piše: Faruk Hadžibegić

Očekivali smo više od Tunižana, ali možemo shvatiti.  U fudbalu se sve može desiti, ali neke stvari teško publika može da prihvati.

Englezi koji su možda napravili historijsku promjenu, a to je sistem igre. Oni su historijski poznati po sistemu 4-4-2 s igrom duela i presinga. Oni danas odigraju u sistemu 3-5-2 i prošetaju se.

Belgija i Engleska su zasluženo prošli u drugi dio bez nekih velikih partija.

Ovako slabe selekcije kao Panama i još neke nisu zaslužile da idu na Svjetsko prvenstvo.

To je više zasluga sistema takmičenja u kvalifikacijama i taj sistem može napraviti puno štete fudbalu, jer da bi se dala prilika svima, svaki dan povećavamo broj selekcija u finalnoj predstavi ,i po meni, se gubi na kvalitetu i trebalo bi razmisliti dobro o sljedećem proširenju.

Hadžibegić - undefined

Pored ovako slabog protivnika treba ipak pozdraviti Engleze za šest golova i na takmičarskom duhu naravno, kao i Belgiji.

Grupa H je već ozbiljnija i interesantnija, tako da će odluka pasti u trećem kolu. Jedino je razočarenje Poljska koja nije mogla da uhvati ritam u grupi,  a to smo vidjeli i večeras protiv Kolumbije, gdje je taktički i takmičarski bili razoružani.

Golovi poslije kombinacija kao na malom fudbalu, izmjene pasova u šesnaestercu, kao na treningu.

Zadnje kolo je super interesantno i pogotovo poslije dobre utakmice između Japana i Senegala. Za kraj bih samo pohvalio Svjetko prvenstvo. Još nijedna utakmica nije bila bez golova, a to je super za fudbal.

Predosjećam drugi dio SP-a velikog kvaliteta. Neka se završe još i treće utakmice u grupama, pa da se napravi analiza, možda se neki favoriti probude, a neki možda potvrde svoj status.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije