Kane za 152 minuta postigao 5 golova, koliko i Messi na 4 mundijala

A. S.
Kane za 152 minuta postigao 5 golova, koliko i Messi na 4 mundijala
Foto: Twitter / Messi
Svjetsko prvenstvo u Rusiji dobilo je novu zvijezdu - to je engleski reprezentativac Harry Kane.

Za ovog sjajnog nogometaša Tottenhama smo protekle dvije sezone pisali na stotine tekstova, ali Mundijal u Rusiji je pokazao da izrasta u istinsku zvijezdu.

Nakon što je postigao dva gola u meču protiv Tunisa u pobjedi Engleza od 2:0, Kane je danas predvodio svoj tim u sjajnoj predstavi Gordi Albiona u meču sa Panamom.

Kane je protiv Paname postigao hat-trick i tako se pridružio Ronaldu, koji je tri gola postigao u jednoj od najljepših utakmica dosadašnjeg dijela Mundijala protiv Španije (3:3).

Kane je sa ovim hat-trickom izbio na prvo mjesto na listi strijelaca sa pet golova. Prvi je igrač koji je u dva meča dao het-trick i bio dvostruki strijelac.

Njegova statistika je sjajna, a najbolji podatak ćemo dati ako kažemo da je Kane za 152 minuta koliko je proveo na svjetskim prvenstvima postigao pet golova, identično koliko je Leo Messi dao golova za Argentinu u četiri nastupa na mundijalima.

"Presretan sam zbog golova, ali mi je bitnije da smo prošli dalje", kazao je Kane, a engleski mediji podvukli "Belgijo, imaš razloga da se brineš".

 

Šesti gol koji je postigla Engleska u 62. minuti, odnosno Kane, je najduža akcija u historiji mundijala sa najviše tačnih neprekidanih pasova. Bilo ih je ukupno 25, a rekord je držala Argentina koja je 2006. godine protiv Srbije imala 24 pasa prije gola Estebana Cambiassa.

 Recimo i ovo - Kyle Walker je danas dodao 109 pasova, od toga ih je 104 bilo uspješno. Harry Kane je imao 10 uspješnih od 12 dodavanja, prije nego je zamijenjen minutu poslije hat-tricka u 63. minuti.   
Uživajte još jednom u sjajnoj predstavi Engleske:
 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije