Amina Kajtaz iz Španije: Presretna sam zbog obaranja rekorda BiH

A. S.
Amina Kajtaz iz Španije: Presretna sam zbog obaranja rekorda BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Kajtaz na MI u Tarragoni
Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz na Mediteranskim igrama u Španiji oborila je novi rekord Bosne i Hercegovine na 100 metara delfin.

Ova svestrana plivačica iz Mostara na Mediteranskim igrama u Tarragoni isplivala je ovu dionicu za 59,87 sekundi, čime je popravila državni rekord.

"Pojedini mediji su pisali da je ovo vrijeme za stotinku slabije od rekorda BiH, ali to nije tačno, Ovo je novi rekord BiH na 100 metara delfin. Prestrtna sam zbog obaranja rekorda, ali sam tužna jer finalnu utrku nisam odradila kako treba", kaže Kajtaz za portal Radiosarajevo.ba iz Tarragone.

Zanimljivo, vrijeme 59,87 sekundi Amina je isplivala u polufinalu i finalu. Na kraju je bilo dovoljno za šesto mjesto.

"Polufinale sam bolje plivala. U finalu sam napravila nekoliko tehničkih pogrešaka, što me koštalo boljeg plasmana. Zbog toga su utisci pomiješani", priča nam Kajtaz.

Amina je rano jutros plivala i u finalu utrke na 50 metara delfin, ali je zauzela deveto mjesto.

"Rezultatom nisam zadovoljna, ali se može kazati da je jučerašnja utrka ostavila traga na mene. Ništa, idemo dalje", kazao je Amina za koju je nastup na Mediteranskim igrama završen i već sutra se vraća za Zagreb, gdje će nastaviti trenirati u PK Mladost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije