Hadžibegić: U Europi se igra najbolji nogomet

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: U Europi se igra najbolji nogomet
Francuska je opravdala ulogu favorita na SP-u. Održali su pravu lekciju Urugvaju. Dvije filozofije fudbala -Francuska, koja je od početka napala i igrala ofanzivni fudbal. Jeste da je imala sreće, ali oni su je isprovocirali i zasluženo pobijedili.

Urugvaj s dva lica, bunkerica u početku i nada da će dati gol. OK, ali su zaboravili da nije bilo Edinsona Cavanija, tako da je Luis Suarez ostao sam i izolovan.

Piše: Faruk Hadžibegić

I jedni i drugi su bili jaki kod prekida, a Francuska je potvrdila da je dobar centaršut pola gola. Kod prvog gola sve je bilo perfektno, od centaršuta Griezmanna do glave Varana.

Francuska će biti tvrda u polufinalu. Jedino što je ostavilo mrlju je suviše simuliranja Mbappea.

Faruk Hadžibegić posjetio Radio Sarajevo - undefined

Faruk Hadžibegić

Druga utakmica je šlag na tortu. Odlična Belgija, kao i suđenje Milorada Mažića. Brazil je sve pokazao, izuzev kvaliteta fudbala koji sigurno imaju i koji smo očekivali. Veoma prepontetno su odigrali prvo poluvrijeme.

Trznuli su se u drugom poluvremenu, ali Belgija ostaje ozbiljna i smirena, znajući da je rezultat 2:0 veliki za njih, Brazilci su  sve do 75. minute individualno pokušavali napraviti nešto, ali bez rezultata.

Tada Neymar jednim pasom vrhunskog igrača pronalazi Renata Augusta i postavlja rezultat 1:2 . Brazil se nada i povećava pritisak, a i selektori povlaće poteze kroz izmjene.

Kraj utakmice pokazuje pravi Brazil koji volimo, ima više ritma i gol prilika. Belgija je bila manje ofanzivna  i selektor Martinez izmjenama dobiva na vremenu.

Cak je izveo odličnog Lukakua i dosta zatvorio igru. Sudijsko vrijeme od pet minuta je bilo puno stresa i nade za Brazil da može promijeniti sudbinu, a Belgija s odličnim golmanom Curtoisom je odigrala bez panike.

Svi mitovi su pali i otišli kući - Argentina i Messi, Njemačka i Neuer, Španija i Iniesta, Portugal i Ronaldo, te Brazil i Neymar.

Football IS MAGIC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije