Kraj za Južnoamerikance: Belgija srušila snove Brazilaca

Radiosarajevo.ba
 Kraj za Južnoamerikance: Belgija srušila snove Brazilaca
Foto: EPA / Brazil - Belgija
Reprezentacija Belgije slavila je večeras u drugom susretu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv reprezentacije Brazila. Belgija je protiv posljednjeg preostalog predstavnika Južne Amerike slavila rezultatom 2:1.

Prvu veliku priliku vidjeli smo već u osmoj minuti susreta, loptu je do Thiaga Silve nakon kornera prebacio Miranda, a kapiten Brazila pogodio je stativu. Već u narednom napadu zaprijetio je Hazard, ali je njegov udarac stigao na drugoj strani izblokirati Miranda.

Belgija je do vodstva došla u 13. minuti. Korner je izveo Chadli, a loptu iza leđa Alissona poslao Fernandinho. Mogao je Brazil brzo do izjednačenja i to preko Fernandinha, ali je odbrana Belgije otklonila opasnost. Prijetili su potom reprezentativci Belgije iz kontri, ali dobro se branio Brazil.

Priliku da izjednači rezultat imao je Marcelo u 26. minuti, ali je njegov udarac zaustavio Thibaut Courtois. U 31. minuti Brazil je bio na koljenima. Lukaku je odlično primio loptu, iznio je sa svoje polovine, uposlio Kevina De Bruynea, a fudbaler Manchester Cityja smjestio je loptu iza leđa nemoćnog Alissona.

Marcelo je u 36. minuti pokušao centrirati, a odbijena lopta umalo da prevari Courtoisa. U nastavku akcije pokušao je Coutinho udarcem iz daljine, a golman Belgije upisao je još jednu odličnu intervenciju. U 40. minuti nova prilika za Belgiju. Šutirao je Kevin De Bruyne iz slobodnog udarca, a njegov pokušaj u korner je izbacio Alisson. Nakon kornera Vincent Kompany je pokušao petom, ali se Brazil uspio odbraniti. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za Belgiju.

Brazil je mogao smanjiti u 54. minuti susreta. Paulinho je ušao u šesnaesterac Belgije i šutirao nakon odličnog prodora, ali je još jednom siguran Courtois. U narednom napadu u šesnaestercu Belgije pao je Gabriel Jesus, čekala se odluka iz kontrolne sobe, a Milorad Mažić na kraju nije pokazao na bijelu tačku. U 62. minuti nova prilika za Belgiju. Hazard je šutirao, ali nije bio precizan.

Vratio se Brazil u igru u 76. minuti susreta. Nakon centaršuta Coutinha najviši u šesnaestercu Belgije bio je Renato Augusto i odličnim udarcem glavom matirao je ovaj put nemoćnog Courtoisa. Novu fantastičnu priliku Brazil je imao u 78. minuti. Kombinovali su Neymar i Firmino, ali je fudbaler Liverpoola šutirao preko prečke. Novu veliku priliku Augusto je imao u 80. minuti susreta. Šutirao je s vrha šesnaesterca, ali samo pored desne stative gola Courtoisa. 

U 84. minuti Brazil prijeti još jednom. Neymar je ostavio loptu za Coutinha, a fudbaler Barcelone loše šutira. Courtois je spasio Belgiju u 93. minuti. Fantastično je šutirao Neymar, a golman Chelseaja odlično brani. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Belgiju. 

Belgija će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Francuske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije