Koliko zarađuje i na šta Messi troši svoje milione

Radiosarajevo.ba
Koliko zarađuje i na šta Messi troši svoje milione
Foto:Instagram / Messi uživa u društvu porodice, a društvene mreže koristi više amaterski
Lionel Messi je vjerovatno najveći nogometaš na svijetu, a s tim dolazi i jednako veliko bogatstvo.

Drugi je po redu najplaćeniji sportista na svijetu, nakon Floyda Mayweathera i ispred njegovog rivala Cristiana Ronalda.

Usprkos milionima on je jedan od najpovučenijih nogometaša. Osim toga što vozi automobil vrijedan 200.000 dolara i živi u lijepoj kući, malo je toga poznato, piše Business Insider.

Samo je u 2018. godini Lionel Messi zaradio 111 milijuna dolara. Godine 2017. potpisao je novi ugovor koji mu osigurava barem 80 miliona dolara godišnje. Dodatnih 27 miliona dolara zaradi preko sponzorstava.

 S Adidasom je potpisao doživotni ugovor. Između ostalog, Messi ima ugovore i s kompanijama Gatorade, Mastercard i Pepsi.

Messi uživa u društvu porodice, a društvene mreže koristi više amaterski - undefined
Klubu u kojem igra, Barceloni, Messi je toliko vrijedan da će svaki drugi klub koji ga želi u svojim redovima morati platiti 835 milijuna dolara.

Živi u vili koja se nalazi u selu Castelldefels u brdima iznad španjolskog grada Barcelone.

Još uvijek je vlasnik kuće u Argentini u kojoj se rodio i odrastao i iako tamo više niko ne živi Messi plaća za njeno održavanje.

Posebno je blizak s majkom, a dobar je prijatelj i s kolegom iz kluba Luisom Suarezom. Ponekada se vozi privatnim avionom, kao kada je išao na gala događaj Ballon d'Or u Zurichu.

Godine 2017. oženio se dugogodišnjom djevojkom Antonellom Rocuzzo. Njih su dvoje zajedno odrastali u Argentini, a porodice su im jako povezane. Imaju tri sina -Thiaga, Matea i Cira. Dječaci često ulete na teren kako bi česttitali ocu pobjedu.

Mesi ponekad na dodjelama nagrada zabljesne svojim jedinstvenim stilom i osjećajem za modu. Bio je i na privatnoj audijenciji kod pape Franje koji je veliki obožavatelj nogometa.

Messi uživa u društvu porodice, a društvene mreže koristi više amaterski - undefined
Dopustio je da se napravi odljev njegove noge koji je prodan za 5 miliona dolara, a novac je išao za obnavljanje krajeva u Japanu koji su stradali radi cunamija.

Tu i tamo uživa u glamuroznom godišnjem odmoru. Razgaljen je kad ima priliku upoznati poznate muzičare, ali i druge poznate sportaše.

U medijima je završio i zbog kazne koja mu je dosuđena jer nije plaćao porez nego je "muljao" i pokušao prevariti sistem. No, za razliku od većine sportista on na društvenim mrežama ne "prodaje" brend Messi i Instagram mu je relativno amaterski, prepun najčešće amaterskih fotografija s njegovom ekipom, porodicom ili velikim psom.

 

Los chicos divirtiéndose The boys having fun

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije