Francuska prvi polufinalist Mundijala: Urugvaj nije mogao bez Cavanija

Radiosarajevo.ba
Francuska prvi polufinalist Mundijala: Urugvaj nije mogao bez Cavanija
Foto: EPA / Francuska - Urugvaj
Prvu utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji danas su u Nizhny Novgorodu odigrale reprezentacije Urugvaja i Francuske.

Ekipa Oscara Tabareza u utakmicu je ušla bez Edinsona Cavanija koji se nije uspio oporaviti nakon utakmice s Portugalom. Bio je to nenadoknadiv gubitak za Urugvajce, a Francuska je upisala zaslužen trijumf rezultatom 2:0. 

Urugvaj je zaprijetio u 14. minuti susreta. Nakon gužve u šesnaestercu lopta je došla do Jose Marije Gimeneza, ali je njegov pokušaj zaustavio Lloris. Francuzi su već u narednom napadu mogli do gola. Olivier Giroud je odlično uposlio Kyliana Mbappea, ali je mladi napadač Francuske šutirao preko prečke.

Tri minute kasnije pokušao je Paul Pogba udarcem iz daljine, ali je šutirao visoko iznad prečke gola Fernanda Muslere. Urugvaj je prijetio preko Matiasa Vecina u 36. minuti, ali je još jednom siguran bio Lloris.

Francuska je povela u 40. minuti susreta. Centrirao je Antoine Griezmann, a najviši u šesnaestercu Urugvaja bio je fudbaler Real Madrida Raphael Varane za vodstvo ekipe Didiera Deschampsa.

Urugvaj je najbolju priliku imao četiri minute nakon gola za vodstvo Francuske. Nakon centaršuta Torreire šutirao je Martin Caceres, a Hugo Lloris je sjajnom intervencijom zaustavio njegov pokušaj. U nastavku akcije Diego Godin nije uspio poslati odbijenu loptu u mrežu gola Francuske. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Francusku.

Francuska je do dva gola prednosti došla u 61. minuti susreta. Pogodak koji je podsjetio na grešku Kariusa u finalu Lige prvaka postigao je Antoine Griezmann. Napadač Atletica je šutirao, a Muslera napravio veliku grešku i Urugvajci su imali dva gola zaostatka pola sata prije kraja utakmice.

Četiri minute kasnije šutirao je Rodriguez sa 30-ak metara od gola Francuske, ali je lopta završila pored desne stative gola Llorisa. Corentin Tolisso je u 73. minuti mogao potvrditi pobjedu Francuske. Šutirao je s vrha šesnaesterca, ali nije bio precizan i lopta je otišla preko prečke gola Urugvaja. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Francusku. 

Francuska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Brazil - Belgija koji je na rasporedu večeras u 20 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije