Hadžibegić: Neymar izrasta u čovjeka odluke

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Neymar izrasta u čovjeka odluke
Gledali smo danas dvije utakmice, gdje smo očekivali ove rezultate - Brazil - Meksiko (2:0) i Belgija - Japan (3:2).

Brazil bez da je bio briljantan sasvim zasluženo ide dalje, snaga kolektiva ipak pobjeđuje. Svako od nas će imati svoju analizu i ona može da bude različita, zavisi kako ko gleda i koji fudbal voli.

Piše: Faruk Hadžibegić 

Ali ima jedan detalj koji sigurno svi vidimo i tu se slažemo, a to je da Brazil ima potencijal ofanzive jako veliki, a kad mu dodamo napadački mentalitet, teško im je odoljeti.

Meni je jako drago vidjeti kod prvog gola četiri igrača Brazila u završnici, Neymar je započeo i završio akciju, a tako i u akciji drugog gola. Koliko god nervira sa pretjeranim provokacijama, moram mu priznati da je čovjek odluke. Na kraju svi njegovi rivali su otputovali kući - Ronaldo, Messi, Iniesta, Salah, a on je još tu i čini mi se nije daleko od šampiona svijeta.

Hadžibegić - undefined

Hadžibegić

U drugoj utakmici, Belgija jako sigurna u sebe i sigurno misleći "ići ćemo mi daleko, samo bez pompe" padnu na jednu ekipu Japana koja je zahvaljujući žutim kartonima prošla dalje i koja iskoristi greške, povede sa 2-0.

Japan je imao sve u svojim rukama, ali reakcija Belgije kojoj je sigurno i ponos bio u pitanju u drugom poluvremenu je bio odličan. Pet golova u drugom poluvremenu je super. Bolji protivnik ide dalje. Hvala Bogu.

U zadnjim utakmicama čini mi se da idu dalje ekipe koje psihološki imaju bolju kontrolu igre, rezultata, pa i situacije. Nastavlja se igrati za gol više. Bravo!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije