Statistika kaže: Neymar je "najopasniji" fudbaler Mundijala

Radiosarajevo.ba
Statistika kaže: Neymar je "najopasniji" fudbaler Mundijala
Foto: EPA / Neymar slavi pobjedu Brazila
Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji. Brazilci su danas u Samari u osmini finala slavili protiv Meksika rezultatom 2:0.

Sudeći po statistici Brazilac Neymar je najopasniji fudbaler Svjetskog prvenstva u Rusiji. Zvijezda brazilske reprezentacije danas je odigrala odličnu utakmicu i bez ikakve sumnje Neymar je najzaslužniji za pobjedu Titeove ekipe.

Statistika kaže kako je Neymar igrač koji je imao najviše pokušaja driblinga (35), na njemu je napravljeno najviše prekršaja (23), stvorio je najveći broj prilika (16) i ima najviše pokušaja na gol protivnika (12). Neymar je u četiri odigrane utakmice postigao dva gola.

Inače, prvi strijelac Mundijala je Englez Harry Kane koji je postigao pet golova u dva susreta. Lukaku je postigao četiri, a Cristiano Ronaldo koji je već spakovao kofere isto toliko. Slijede Dzyuba, Cheryshev, Mbappe, Diego Costa i Edinson Cavani sa po tri gola na svom kontu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije