Meksikanac s porodicom trebao pratiti SP, doživio tragediju

Radiosarajevo.ba
Meksikanac s porodicom trebao pratiti SP, doživio tragediju
Foto: Screenshot / Gilberto Martinez
Fudbalska reprezentacija Meksika oprostila se danas od Svjetskog prvenstva nakon poraza od Brazila u osmini finala rezultatom 2:0. Upravo iz Meksika, krenula je najtužnija priča ovogodišnjeg Mundijala.

Meksikanac Gilberto Martinez je advokat koji u Rusiji bodri svoju reprezentaciju. Meksikanac oko vrata nosi četiri akreditacije, iako Rusijom putuje sam. Meksikanac se nadao kako će Mundijal gledati sa svojom suprugom Veronicom i njihovom djecom. Putovanje je već bilo zakazano kada se dogodila tragedija krajem aprila.

Veronica je s djecom bila u Miamiju u posjeti porodici kada se u kombi koji je vozila zabio terenac. Nažalost u saobraćajnoj nesreći poginula je čitava Gilbertova porodica. Potražio je pomoć psihologa, a on mu je savjetovao da ipak putuje na Mundijal.

Gledao je prvu utakmicu Meksika s Njemačkom, a nakon iznenađujuće pobjede dobio je poruku u kojoj je pisalo: "Ovo je bilo za tvoju porodicu". Poruku je poslao golman Meksika Guillermo Ochoa. I pored velike tragedije, Gilbertu je fudbal ipak donio malo radosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije