Hadžibegić: Ne dirajte mi Neymara...

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Ne dirajte mi Neymara...
Pratili smo još jedan uzbudljiv dan na Mundijalu. Vidjeli smo sedam golova, dosta šansi, ali i nekoliko simuliranja penala.

Sve to je bilo dovoljno da ovaj dan bude jedan od najboljih i najzanimljivijih na Mundijalu u Rusiji.

Piše: Faruk Hadžibegić

Već od prve utakmice između Brazila i Kostarike (2:0), moglo se naslutiti da će sijevati pred golmanima danas. Ja sam već počao pisati komentar o još jednom iznenađenju na SP-u kada je iznenadio Coutinho. Ne samo mene već i golmana Navasa i cijelu Kostariku.

Neko će kazati nisu Karioke zaslužile pobjedu. No, ja se ne slažem s tim. Brazil je igrao dobro, a formacija 4-2-3-1 i ovoga puta nije bila dovoljna da zabiju pet golova kakako se očekivalo, ali njima je i jedan gol važan. Zaboravio sam i slabu formaciju Kostarike 4-5-1 ili 5-4-1 po potrebi. Nije to formula za uspjeh.

Moram spomenuti Neymara. Bio je najbolji, ali ga Francuzi, što sam mogao vidjeti na svim televizijama, osuđuju za pokušaj iznuđivanja penala. Da nije VAR-a, Brazil bi izveo penal i pobijedio. I ovako su pobijedili, ali palac gore za VAR.

Mirnije nekako čovjek zaspi, a danas je i četvrta godišnjica od našeg gola Edina Džeke protiv Nigerije. Da je bilo VAR-a u Brazilu, gdje bi nam bio kraj.

Faruk_Hadzibegic_Press_RSA3.jpg - undefined
I onda je Nigerija pobijedila BiH (1:0), ali i danas Islanda (2:0). Gledao sam Nigeriju protiv Hrvatske i nisu bili loši. Sada su potvrdili da imaju dobru selekciju. Mogu li preko Messija, to ne znam, ali im je bod dovoljan. Svašta može biti u utorak. Taj meč ću gledati s rajom u Sarajevu.

Najviše golova palo je u meču  Švicarska – Srbija (2:1). Tri gola, i 303 prilike. Na obje strane. Zanimljivo, obje selekcije igra u formaciju 4-2-3-1. Ne bih komentirao selektore koji su iz Bosne i Hercegovine, ali sam gledao dobru utakmicu i uživao. Posebno u drugom dijelu.

Da je završilo 1:1, ne bi bilo nepravdeno. Srbija je sada u nezgodnoj situaciji, ali nisu bez šansi za prolaz u osminu finala.

Zbog toga nas čekaju velika uzbuđenja do kraja i nadam se još ovakvih utakmica.

Za sutra me zanima Njemačka. Želim vidjeti da li su za velike domete ili za čekiranje povratne avionske karte. Švedska će dati odgovor. Da je tu Zlatan Ibrahimović, znao bih ga ja – ovako ćemo svi zajedno sačekati 20 sati. I nadam se – uživati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije