Brazil teškom mukom dobio Kostariku: Neymar lažirao penal, VAR ga uhvatio

Radiosarajevo.ba
Brazil teškom mukom dobio Kostariku: Neymar lažirao penal, VAR ga uhvatio
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Brazil - Kostarika
Kostarika je u Rusiji bila u velikoj prilici da dođe do prvog boda, ali su ostali kratkih rukava nakon gola Coutinha u 91. minuti susreta, a kasnije i Neymara (2:0).

U prvom dijelu gledali smo slab nogomet, tek nekoliko prilika za Brazil, od kojih je najveću imao Neymar u finišu. Brazilci su uspjeli postići gol u 26. minuti susreta, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda u kojem je bio Gabriel Jesus. 

U drugom diojelu, potpuna dominacija Brazila. Redao se korner za kornerom. Coutinho i Neymar su prijetili, stvarali najbolje prilike, ali je Navas bio na visini zadatka.

U 78. minuti sudija je svirao penal za Brazil. Kroz 60 sekundi je sudija donio odluku da pregleda snimku, nakon što su mu pomoćnici signalizirali. Povratkom na teren donio je odluku da poništi penal. Odluka - Neymar je lažirao penal, VAR tehnologija je to sve snimila.

Brazil je i nakon poništenog penala nastavio napadati, a nagrada je došla u prvoj minuti sudijske nadoknade (sudija produžio susret šest minuta). Coutinho je uspio pobjeći odbrani koja je zaspala i konačno matirati Navasa.

Pobjedu je potvrdio Neymar u 96. minuti.

Od 17 sati igraju Nigerija i Island, a u 20 sati spektakl Švicarska - Srbija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije