Nigerija pobijedila Island: Messiju i društvu nema spavanja do utorka

Radiosarajevo.ba
Nigerija pobijedila Island: Messiju i društvu nema spavanja do utorka
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Nigerija - Island
Ahmed Musa je na svom terenu u Rusiji odigrao utakmicu dana i doveo Nigeriju na korak do plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Nogometaš ruskog CSKA iz Moskve postigao je dva gola u meču protiv Islanda za pobjedu svoje selekcije od 2:0.

Musa je dva gola postigao u drugom dijelu u 49. i 75. minuti i tako najviše brige donio Argentini, kojoj sada ne odgovara remi u meču protiv Nigerije koji je na rasporedu u utorak. 

S druge strane, Nigeriji je u meču protiv Gaučosa dovoljan bod da prođu dalje, uz činjenicu da Island ne pobijedi Hrvatsku sa više od dva gola razlike.

Ako Nigerija i Argentina remiziraju, a Island pobijedi Hrvatsku sa, recimo, 3:0, dalje bi išao Island. 

Island može proći dalje i ako recimo Argentina dobije Nigeriju, a oni Hrvatsku sa identičnim rezultatom. Island bi onda otišao dalje sa četiri boda zbog bolje gol-razlike. 

Bez obzira na sve bit će zanimljivo u utorak, jer ima mnogo kalkulacija za plasman. Hrvatska je već osiguirala plasman, bez obzira na njihov ishod meča sa Islandom.

Dodajmo na kraju, da je Island u 80. minuti promašio penal. Priliku nakon provjere VAR-tehnologije (sudija nakon sugestije i pregleda snimke promijenio odluku i pokazao na bijelu tačku, nap.a.) da se upiše u strijelce imao je Sigurdsson, ali je promašio cijeli gol i loptu poslao u zadnji red tribina.

Danas ranije, Brazil je tek u finišu slomio otpor Kostarike, a od 20 sati igraju meč dana, Švicarska i Srbija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije