Hadžibegić nakon debakla bh. klubova: Naš nogomet je duboko u crvenom

A. S.
Hadžibegić nakon debakla bh. klubova: Naš nogomet je duboko u crvenom

Faruk Hadžibegić, legenda Fudbalskog kluba Sarajevo, bio je sinoć sa ostalim asovima tima s Koševa na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje je iz svečane lože posmatrao duel protiv Atalante.

Naš predstavnik u Europskoj ligi doživio je težak debakl na svom terenu i bukvaln oje ponižen sa najtežim porazom u historiji sa 0:8.

"Rezultat je ogroman. Mislim da je Atalanta bolja, ali ne da nas pobijedi sa 8:0. To se svakome može desiti, ali mene boli što se desilo baš nama. Ekipa je sigurno mogla više uraditi, ali je bilo previše individualnih grešaka koji su koštale kolektiv. Atalanta igra u ligama petice i njima je ova utakmica kao kada Sarajevo igra protiv Sedrenika ili Vratnika. No, opet što je mnogo, mnogo je", smatra Hadžibegić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

On nije želio govoriti da li je trener Husref Musemić ili pak igrači krivci za ovaj rezultat koji je sinoć i danas obišao nogometnu Europu.

Hadžibegić - undefined

Hadžibegić

"Ne bih o Musemiću govorio. On je spremio ekipu kako on misli da je najbolje. Teško prihvatam potraz, ali sam uz ekipu, kao svaki navijač. Teško je suditi gdje je i ko pogriješio. Mi smo svi uz klub, mislim na nas bivše asove, bez dileme, ali kao navijač i kao sportaš sam zabrinut da se godinama ista stvar ponavlja", kaže Hadžibegić.

Bivši selektor nogometne reprezehtacije BiH smatra da nas klubovi nisu dostojno predstavili u Europi.

 "Duboko smo u crvnom i trebaju maske pasti. Ovo nema smisla. Ispali su nam Željo, Široki iSarajevo,  to je problem šireg značaja. Moramo hitno imati jednu diskusiju. Nije ovo problem Sarajeva, Želje ili Širokog. već trebamo vidjeti gdje je problem u našem fudbalu. U velikoj smo krizi, a komšije iz regije prolaze bez problema", dodao je Hadžibegić, koji je duel s Atalantom posmatrao u društvu bivših asova tima s Koševa Mirsada Fazlagića, Agima Nikolića, Seada Jesenkovića, Salke Nikšića, Zijada Švrakića... i svi su oni ostali na Koševu, kao i Hodre zla" do posljednje minute i pored najtežeg poraza Sarajeva u historiji kluba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije