Blamaža FK Sarajevo na Koševu: Putuj Europo, nemoj više čekati na nas

Radiosarajevo.ba
Blamaža FK Sarajevo na Koševu: Putuj Europo, nemoj više čekati na nas
Više od 18.000 navijača Sarajeva ispunilo je Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase", ali njihovi ljubimci nisu uspjeli napraviti čudo i plasirati se u treće pretkolo Europske lige.

Da situacija bude gora, tim s Koševa je pred svojim navijačima doživio blažamu i nakon katastrofalnih prvih 45 minuta kada su primili pet golova, poraženi su od Atalante na kraju sa 0:8.

Nakon sjajnih 2:2, danas su svi putevi vodili na Koševo. Olimpijska ljepotica je bila dobro napunjena, ali igrači Sarajeva nisu uspjeli napraviti - NIŠTA protiv daleko jačeg rivala. A dvojica Argentinaca - Palomino i Gomez te Barrow zavili su Koševo u crno.

Pet golova je Sarajevo primilo u prvom poluvremenu. Maler je krenuo od četvrte minute kada je Jose Palomino zatresao mrežu našeg tima, poslije greške odbrane na čelu s golmanom Bojanom Pavlovićem

Tim iz Bergama je u prvom poluvremenu uputio pet udaraca u okvir gola  i svi su završili iza leđa Pavlovića.

Na 2:0 za Atalantu nije se dugo čekalo. Igrala se 15. minuta kada je drugi Argentinac Alejandro Gomez postigao lijep sa 25 metara. 

U 18. minuti nova loša postavka odbrane Sarajeva, Masiello to koristi i treže mrežu Sarajeva za 3:0.

Ni na četvrti gol nije se dugo čekalo od trećeg. Igrala se 28. minuta kada je sjajni Gomez izmamio aplauz objektivne sarajevske publike, koja je majstoriju Argentinca nagradila apaluzom.

Do kraja prvog dijela pao je još jedan gol. U 38. minuti napadač Sarajeva Ahmetović pogodio je mrežu svog gola za 5:0 za Italijane.

Hladan tuš na Koševu: Atalanta vodi 5:0, odbrana na spavanju

U drugom dijelu gosti su postigli tri gola, a tri puta strijelac je bio Gambijac Musa Barrow.

Prvi gol je postigao u 51. minuti na dodavanje Hateboura, da bi u 70. minuti još jednom zatresao mrežu Bordo tima poslije asistencije Zapate.

Barrow je do hat-tricka došao u 86. minuti, kada se dobro snašao u kaznenom prostoru Sarajeva i postigao konačnih 8:0 za Atalantu.

Na kraju, moramo pohvaliti navijače Sarajeva, koji su i pored teškog poraza (najteći večeras u svim susretima Europske lige, op.a.) navijali svih 90 minuta i na taj način dali podršku svojim ljubimcima i nagradili ih za dobru igru prije sedam dana u Reggio Emiliji, kada će u historiji ostati zapisano da je Sarajevo protiv Atalante odigralo 2:2. 

Na žalost, Sarajevo ovoga puta nije uspjelo napraviti uspjeh i oprostili su se od Europe ove sezone.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije