Hadžibegić: Da preuzmem klupu Crne Gore? Zašto ne, zanima me

A. S.
Hadžibegić: Da preuzmem klupu Crne Gore? Zašto ne, zanima me
Foto: Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić u prostorijama Radio Sarajeva

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić jedan je od kandidata za klupe nogometne selekcije Crne Gore.

“Crna Gora će do sredine jula dobiti novog selektora”, saopćili su iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Sada već bivši selektor Crnogoraca Ljubiša Tumbaković odbio je voditi reprezentaciju u junskoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020 protiv Kosova, nakon čega je i smijenjen.

U javnosti se provuklo ime Hadžibegića, koji trenutno odmara u Sarajevu. Ovu informaciju je u razgovoru za Al Jazzeru potvrdio i prvi čovjek FS Crne Gore Dejan Savićević.

Dejan Savičević - undefined

Anadolija: Dejan Savičević

“Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uslovom da zna naš jezik“, rekao je Savićević. 

Hadžibegić o je svemu govorio i za portal Radiosarajevo.ba.

"Preko prijatelja sam čuo da sam u kombinaciji, a iskren da budem, ni s kim iz Fudbalskog saveza Crne Gore još nisam razgovarao. Posao me zanima, Crna Gora ima odličnu selekciju, sjajnu klimu i nisam protiv da pregovori krenu. Ja sam u svakom slučaju za razgovor", kazao je Hadžibegić za Radiosarajevo.ba.

Legendarni nogometaš Sarajeva je bez posla već nekoliko mjeseci, nakon što je napustio francuski Red Star. U Sarajevu će ostati i narednih 30 dana.

"Malo ću se odmoriti, pogledati duel Sarajeva na Koševu i tražiti novi angažman. Možda to bude upravo Crna Gora, ko zna. Bilo bi mi drago kada bi se to realiziralo", dodao je Hadžibegić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije