Hadžibegić: Bravo komšije, bravo Modriću

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Bravo komšije, bravo Modriću

Sa jučerašnjom utakmicom smo malo požurili govoreći da je to vec finale prije finala. Večeras su Engleska i Hrvatska odigrale isto tako dobru utakmicu, u oba dana  su ove četiri ekipe potvrdile da se najbolje igra u Europi.

Bila je dobra utakmica iako malo zamjeram Englezima da su odmah poslije vodstva počeli trositi vrijeme i napustili svoju igru punu dinamike i pokretljivosti.

Piše: Faruk Hadžibegić

Hrvatska se nije predala i sasvim zasluženo su izjednačili. Obje ekipe su imali interesantnih situacija, ali pravih prilika malo, skoro nikako. Na planu igre Hrvatska je bila bolja i ljepše igrala, da možemo reći da su Englezi bili u belaju.

Izazov finala bio je prevelik za obje ekipe, ali ipak dobra i fer utakmica koja nas je zadovoljila. Govorili smo da su Hrvati malo umorni, ali naše komšije imaju puno kvaliteta i tako da su lagano odigrali treće produžetke na ovom mundijalu.

Faruk Hadžibegić - undefined

Danas je bilo jako teško igrati Mandžukiću i Kaneu, jer pored dobrih odbrana lopta  je bila u sredini i na boku, a oni su više opasni kad je završnica u pitanju. To vidimo i potvrđuje lično Mandžukić, koji je iskoristio i najmanju priliku koja se ukazala.

Hrvatska je zasluženo u finalu. Bravo komšije, bravo Modrić koji je,  po meni, najbolji igrac Hrvatske svih vremena.

Niko nije predvidio ovo finale između Francuske i Hrvatske,  pa cak i najveći poznavaoci fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije