Guardiolin kamp za debele: Nekoliko fudbalera trenira odvojeno

Radiosarajevo.ba
Guardiolin kamp za debele: Nekoliko fudbalera trenira odvojeno
EPA / Pep Guardiola
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola uveo je pravila koja se moraju poštovati u svlačionici Manchester Cityja. Isključio je neke fudbalere s treninga dok ne budu ispoštovali kriterije koje je nametnuo.

To se odnosi na fizičku spremnu, odnosno kilažu fudbalera ekipe s Etihada. Guardiola je svojim fudbalerima zabranio da jedu pizzu i piju gazirane sokove. Tako pojedini fudbaleri Manchester Cityja treniraju odvojeno od prvog tima dok ne budu imali odgovarajuću kilažu. Mediji na Otoku već su taj trening nazvali "kamp za debele".

"Nemaju oni previše kila, ali želim da su moji igrači u vrhunskoj formi. Težina je izuzetno važna. Kada niste spremni, onda je to opasno. Pada koncentracija i ne donosite dovoljno brzo odluke koje su u tom trenutku izuzetno važne", rekao je Guardiola.

"To je prvi put da je neki trener to zaista uradio. Već ima nekoliko igrača koji ne treniraju s prvim timom. U fudbalu je jako važno koliko kila imate. Kada imate deset kila viška ne možete igrati na vrhunskom nivou", rekao je fudbaler Građana Gael Clichy.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije