Deset fudbalera čiji su dresovi najprodavaniji

Radiosarajevo.ba
Deset fudbalera čiji su dresovi najprodavaniji
Fudbal je unosan biznis. Osim na transferima, klubovi velike novce zarađuju i od prodaje dresova. Španska Marca donijela je listu od deset fudbalera čiji su dresovi najprodavaniji.

Na desetom mjestu na listi nalazi se Philippe Coutinho s povećanjem od 440 posto u odnosu na prošlu sezonu. Fudbaler Arsenala Alexis Sanchez bio je šesti, a sada je deveti na listi. Sergio Aguero, fudbaler Manchester Cityja nalazi se na osmom mjestu.

Neymar koji je prošle godine bio drugi, pao je na sedmo mjesto. Za razliku od Neymara, Wayne Rooney se popeo na listi i sada zauzima šesto mjesto. Hazard je imao lošu sezonu, ali je s povećanjem od 150 posto ušao među prvih deset i zauzima peto mjesto.

Prodaja dresova Bastiana Schweinsteigera porasla je nakon prelaska u Manchester United i sada se nalazi na četvrtom mjestu. Anthony Martial nalazi se na trećem mjestu nakon sjajne sezone u Unitedu. Porasla je prodaja dresova i Cristiana Ronalda za 108 posto i on je sada na drugom mjestu. Prvi je još uvijek Lionel Messi, iako je prodaja njegovih dresova opala za 20 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije