Wenger traži zamjenu za povrijeđenog Mertesackera

Anadolija
Wenger traži zamjenu za povrijeđenog Mertesackera
Arsene Wenger, menadžer Arsenala, potvrdio je da je u potrazi za iskusnim centralnim odbrambenim fudbalerom nakon što se prošlog petka u prijateljskoj utakmici sa Lensom povrijedio Per Mertesacker, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako se činilo da se radi o lakšoj povredi koljena iskusni fudbaler je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

"Imamo loše vijesti vezane za Mertesackera. Nakon utakmice sa Lensom osjetio je malu bol u koljenu. Sutradan smo saznali da je mnogo ozbiljnija situacija nego što se činilo. Odmah je operisan u Njemačkoj i sve je prošlo dobro. Međutim, ako me pitate koliko će odsustvovati to ne znam. Radi se o mjesecima, ali ne možemo tačno znati koliko je vremena u pitanju", rekao je Wenger i nastavio:

"Moramo tražiti opciju sa više iskustva u odbrani. Vidjećemo neke od naših mladih stopera u četvrtak. Sada kada je Per otpao kratki smo sa iskustvom i u potrazi smo za nekim ko će nam donijeti tu vrstu kvaliteta."

Sezona u engleskoj Premier ligi počinje 13. augusta, a u prvom kolu Arsenal čeka veliki derbi sa Liverpoolom, tako da će Wenger morati brzo reagovati i dovesti ozbiljno pojačanje za defanzivnu liniju.

Mertesacker je u Arsenal stigao 2011. godine iz Werder Bremena. Od tada je za Topnike odigrao 208 utakmica u svim takmičenjima i postigao tri gola. Za Njemačku je nastupio čak 104 puta uz četiri pogotka, ali je 2014. sa svega 29 godina odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije