Grobari slave: Partizan pokorio Marakanu i izjednačio se s ljutim rivalom

Radiosarajevo.ba
Grobari slave: Partizan pokorio Marakanu i izjednačio se s ljutim rivalom
0 / Foto: Ilustracija
Fudbalski klub Partizan slavio je večeras na stadionu Rajko Mitić protiv Crvene zvezde rezultatom 3:1 i tako se izjednačio s ljutim rivalom na vrhu tabele srbijanske Superlige.

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Đurđević je izašao sam pred Manojlovića, ali je golman Crvene zvezde zaustavio njegov udarac. U 21. minuti gosti su poveli. Slobodni udarac izveo je Leonardo i zatresao mrežu domaćina.

Zvezda prijeti u 25. minuti susreta prko Boakyea, ali je siguran Kljajić. Tri minute kasnije na drugoj strani u prilici je opet Đurđević, ali je još jednom uspješniji golman Zvezde. Zvezda je zaprijetila u 41. minuti. Slobodni udarac izveo je Kanga, ali je Kljajić zaustavio njegov udarac.

Zvezda je izjednačila u u 48. minuti susreta. Kanga je odlično uposlio Ruiza koji šalje loptu u šesnaesterac, a Boakyeu nije bilo teško da zatrese mrežu Partizana. U 67. minuti prijeti Partizan preko Leonarda, ali i ovaj put na mjestu je Manojlović.

Partizan je poveo samo minutu kasnije. Tawamba je nadvisio Manojlovića i poslao loptu u mrežu. Sve dileme oko pobjednika riješio je Leonardo golom u 79. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije