Građani bez milosti, Lisice bolje od Burnleya, Arsenal slavio u Hullu

Radiosarajevo.ba
Građani bez milosti, Lisice bolje od Burnleya, Arsenal slavio u Hullu
Odigrane su četiri utakmice petog kola engleskog Premiershipa. Arsenal je upisao trijumf, a novi poraz doživio je West Ham, Slavena Bilića.

Hull - Arsenal 1:4

Tobdžije do vodstva dolaze u 17. minuti susreta, a strijelac je Alexis Sanchez. U 40. minuti Livermore je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Neprecizan s bijele tačke bio je Sanchez.

Arsenal do dva gola prednosti dolazi u 55. minuti, a pogodio je Walcott. U 79. minuti susreta gosti su smanjili rezultat. Precizan s bijele tačke bio je Snodgrass. Sanchez do drugog gola na utakmici dolazi četiri minuta kasnije, a konačnih 4:1 postavio je Xhaka u 92. minuti.

Leicester City - Burnley 3:0

Aktuelni prvak Engleske, Leicester City slavio je na domaćem terenu protiv Burnleya rezultatom 3:0. Domaćin je do vodstva došao u 45. minuti, a pogodio je Slimani. Isti igrač donio je dva gola prednosti Leicesteru u 48. minuti susreta, a konačnih 3:0 postavio je Mee autogolom.

Manchester City - Bournemouth 4:0

Građani su slavili protiv Bournemoutha rezultatom 4:0. Domaćin je poveo u 15. minuti preko De Bruynea, a rezultat prvog poluvremena postavio je Iheanacho u 25. minuti. Manchester City do trećeg gola dolazi u 48. minuti preko Sterlinga, a konačnih 4:0 postavio je Gundogan u 66. minuti.

WBA - West Ham 4:2

WBA je upisao siguran trijumf protiv Bilićevog West Hama. U osmoj minuti Chadli je pogodio iz jedanaesterca. Domaćin u 37. minuti dolazi do dva gola prednosti, a precizan je Rondon. U samoj završnici prvog poluvremena, McClean je pogodio za 3:0.

Kada je Chadli postigao pogodak u 56. minuti za domaće, bilo je jasno da bodovi ostaju u Birminghamu. West Ham je do kraja susreta uspio samo smanjiti rezultat preko Antonija i Lanzinija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije