Fudbalski klub Sarajevo obavio testiranje igrača, stigli i rezultati

1
Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo obavio testiranje igrača, stigli i rezultati
Foto: Anadolija / Sarajevo protiv Širokog / Arhiva

Fudbalski klub Sarajevo obavio je testiranje.

Kako neslužbeno saznajemo svi članovi aktuelnog bh. prvaka su negativni na koronavirus.

Podsjetimo, Sarajevo je u subotu na Koševu igralo protiv Širokog Brijega i slavilo s 2:0, a jučer su s Pecare potvrdili da su šestorica njihovih igrača koja su igrala u tom meču bila zaražena koronavirusom, odnosno njihovi najnoviji testovi su pokazali da su pozitivni na COVID-19.

Stoga je postojao strah da je neko od igrača Sarajeva također zaražen, ali današnje testiranje pokazalao je da su svi negativni, pa kreću put Banja Luke i u srijedu s Krupom igraju meč osmine finala Kupa BiH.

Za sada najveće probleme ima Široki Brijeg, a na zahtjev tima s Pecare pomjeren je duel Kupa BiH u Mostaru protiv Veleža, a po svemu sudeći odgodiće se i premijerligaški duel s Tuzla Cityjem. Sarajevo, s obzirom na rezultate testiranja, može bez problema da nastavi sa svojim aktivnostima.

Očekuje se da FK Sarajevo i zvanično potvrdi informacije koje smo neslužbeno saznali - a to je da u njihovom timu nema pozitivnih na koronavirus u ovom trenutku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije