COVID-19 / Fudbalerima u Španiji i nekim regijama Italije dozvoljen povratak na treninge

03. 05. 2020. u 14:15:00 AA

Shares: 0

Fudbalerima španske La lige od sutra će biti dozvoljeno da počnu trenirati u klupskim kompleksima, a to će moći i klubovi pojedinih regija u Italiji među kojima su i rimski klubovi Roma i Lazio.

Vlada Španije je uz nužno poštivanje strogih preventivnih mjera dozvolila fudbalerima španskih klubova da sutra počnu individualno trenirati i trening centrima, a očekuje se da svi fudbaleri i klupska osoblja u naredna tri dana budu podvrgnuti testiranju na koronavirus.

Grupni i timski treninzi španskim klubovima će biti dozvoljeni tek u narednim sedmicama, a nastavak La Lige se očekuje krajem juna.

I vlasti u Italiji su fudbalerima klubova iz nekoliko regija dozvolili povratak na treninge koji su prethodno obustavljeni zbog pandemije COVID-19.

Individualni treninzi fudbalera dozvoljeni su u regijama Emilia-Romagna, Campania, Lazio i Sardinia.

U tim regijama nastupa ukupno osam klubova italijanske Serie A i to Bologna, Sassuolo, Spal, Parma, Napoli, Lazio, Roma i Cagliari.

Timski treninzi za klubove u Italiji bi trebali početi 18. maja, kako je najavljeno ranije iz italijanske vlade, a još nije poznato kada bi mogla biti nastavljena Seria A.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA