Džeko: Apsurdno je da možete trenirati u parku, a ne i u trening centru

Radiosarajevo.ba
Džeko: Apsurdno je da možete trenirati u parku, a ne i u trening centru
PrtScr / Edin Džeko

Kapiten Bosne i Hercegovine i napadač Rome, Edin Džeko, komentirao je danas nastavak sezone u italijanskom prvenstvu koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

"Prije nekoliko sedmica rekao sam da se želimo vratiti na terene kada bude sigruno. Zdravlje je prioritet Mislim da je asurdno da nogometaši mogu trenirati u parku, a ne u trening centru u Trigoriji. Roma je uradila mnogo važnih stvari posljednjih mjeseci kako bi Trigorija bila sigurno mjesto za treninge. I to ne samo za nogometaše, nego za sve koji bi bili uključeni. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti", rekao je Džeko.

Odgovarajući na pitanja navijača "Vučice" rekao je da nogomet ne čini samo novac.

"Postoje mnogo ljudi koji su uključeni u nogomet, koji rade u nogometu i koji su zbog svega u opasnosti da ostanu bez posla. Mnoge firme surađuju s klubovima i rade na stadionima. Pročitao sam mnoge intervjue i slažem se Immobileom i Acerbijem da je teren najsigurnije mjesto za nogometaše", rekao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije