Francuska učinkovitost protiv belgijske brzine: Komšijsko polufinale na Mundijalu

Radiosarajevo.ba
Francuska učinkovitost protiv belgijske brzine: Komšijsko polufinale na Mundijalu
Twitter / Ilustracija
Prvi polufinalni par ovogodišnjeg Mundijala u Rusiji čine dvije supertalentovane evropske selekcije, s tim da dodatnu draž svemu svakako daje i činjenica da je riječ o velikom komšijskom derbiju između Francuske i Belgije.

I dok su Trikolore još i prije prvenstva mnogi smatrali jednim od glavnih favorita za osvajanje titule svjetskog prvaka, selekcija Belgije je nakon dugo vremena došla do same završnice na nekom velikom takmičenju, čime su i definitivno potvrdili da se radi o jednoj od najtalentovanijih generacija u novijoj historiji evropskog i svjetskog nogometa.

Doduše, sada je pred njima još jedan izuzetno težak zadatak, ali nakon što su u četvrtfinalu savladali Brazilce, Belgijanci nemaju nikakvog razloga da se plaše i susjeda komšija, koji su inače u prethodnoj rundi bili bolji od veoma čvrstih Urugvajaca.

Dodajmo još da su ove dvije reprezentacije u posljednjih sedam godina odigrale čak tri prijateljska meča, s tim da su nakon dva uzastopna remija bez golova Belgijanci u junu 2015. godine u Parizu slavili s 4:3. 

Po mišljenju kladionica, izabranici trenera Deschampsa važe za blagog favorita u ovom susretu, koji se inače igra u St. Petersburgu, tako da bi i jedni i drugi trebali imati puno veću podršku nego u prethodnim nastupima na Mundijalu u Rusiji. 

Belgijanci su s 13 datih golova trenutno i najefikasnija selekcija na ovom prvenstvu, što nam samo nagovještava da bi i sada protiv Trikolora trebali biti veoma opasni u tom ofanzivnom dijelu, gdje inače imaju fantastične igrače, de Bruynea, Lukakua i Hazarda. 

Francuska_Belgija.JPG - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije