Francuzi trijumfalno krenuli u pohod na trofej evropskog prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Francuzi trijumfalno krenuli u pohod na trofej evropskog prvaka
FOTO: EPA / Trenutci sa utakmice Francuska -Njemačka

Duel Francuske i Njemačke u večerašnjem derbiju prvog kola grupne faze Eura opravdao je očekivanja ljubitelja fudbala. Gledali smo sjajan fudbal, ali na kraju je pobjednika odlučio autogol Hummelsa iz 20. minute.

Došao je tada jedan centaršut s lijeve strane u peterac Elfa, a Hummels je nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu. Ispostavilo se to, dakle, ključnim za ovaj meč, pošto je na kraju Francuska slavila s 1:0.

Vidjeli smo i pored toga mnogo šansi, ali i golmani su bili na visokom nivou, pa je to bio jedini gol koji smo večeras vidjeli.

Njemačka je na početku meča pokušavala stvoriti pritisak nošena domaćim navijačima, te se uglavnomo igralo na polovini Francuza, ali ubrzo su se oni oslobodili pritiska i pokazali šta mogu, piše SC Sport

U 20. minuti Trikolori su poveli. Bila je to dobra akcija Francuza. Pogba je sjajnom loptom pronašao Hernandeza na lijevoj strani, a ovaj je silovito vratio u peterac. Hummels je u pokušaju da spasi situaciju pogodio vlastitu mrežu i Francuzi su zasluženo poveli sa 1:0.

Na drugoj strani je potom prijetio Muller, ali bio je neprecizan, baš kao i Kroos iz slobodnjaka u 26. minuti.

Smjenjivali su se napadi ove dvije momčadi do kraja poluvremena, ali rezultat je ostao nepromijenjen (1:0).

Već u šestoj minuti nastavka Francuzi dolaze do velike šanse, ali je propušta Rabiot koji pogađa stativu. Ipak, treba reći da nije signaliziran očit ofsajd u toj situaciji, te bi zasigurno gol bio poništen nakon reakcije iz VAR sobe.

U 54. minuti uzvraća Elf, ali Gnabry nakoon ubačaja Gosensa s lijeve strane ne uspijeva pogoditi, a lopta pada na mrežu iznad prečke. Isti igrač je u šansi samo tri minute poslije, ali je ovaj put na vrijeme istrčao Lloris i uspio ga zaustaviti.

Označilo je to početak pritiska ekipe Joachima Loewa, ali Francuzi su pokazali da imaju jako snažnu odbranu, koja je na čelu s Raphaelom Varaneom uspjela dobro rješavati kritične situacije pred golom.

Onda je u jeku napada Njemačke uslijedila majstorija Mbappea, koji se lijepo namjestio iskosa s lijeve strane i superpreciznim udarcem desnom nogom pogodio dalji ugao gola Neuera, ali je pomoćnik signalizirao ofsajd poziciju i pogodak je poništen.

Zadao je Mbappe glavobolje odbrani Njemačke i u 78. minuti kada je nestvarnim trkom prošao pored Hummelsa, a stoper Elfa ga potom ruši u kaznenom prostoru, ali sudija Del Cerro Grande ne odlučuje da pokaže na kreč.

Pogba je u 86. minuti oduzeo jednu loptu na sredini terena, odmah je proslijedio Mbappeu na desnu stranu, a on na kraju lagano upošljava Benzemu koji trese mrežu Njemačke. Na kraju je i taj gol poništen zbog ofsajda u kojem se nalazio Mbappe, a tada je reagovala VAR tehnologija pošto su suci na terenu prvobitno priznali gol.

Do kraja nije bilo promjene pa su Trikolori slavili veoma važan trijumf na startu Eura.ž

Euro 2020, grupa F:

Francuska – Njemačka 1:0 (Hummels 20’ag)

Stadion: Allianz Arena Munchen. Sudija: Carlos del Cerro Grande (Španija). Žuti kartoni: Kimmich (Njemačka).

Francuska: Lloris, Hernandez, Kimpembe, Varane, Pavard, Rabiot, Kante, Pogba, Griezmann, Mbappe, Benzema.

Njemačka: Neuer, Ginter, Hummels, Rudiger, Kroos, Gundogan, Kimmich, Gosens, Havertz, Muller, Gnabry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije