Ronaldo i društvo tek u finišu slomili otpor Mađarske

0
Radiosarajevo.ba
Ronaldo i društvo tek u finišu slomili otpor Mađarske
FOTO: EPA / EURO 2020, utakmica Portugal - Mađarska

Aktuelni prvaci Evrope Portugalci napatili su se u prvom meču na ovogodišnjem Euru, ali su na kraju ipak slavili u Budimpešti protiv Mađarske s 0:3.

Mađarska je pružila sjajan otpor Portugalu, u drugom poluvremenu bila i bliža postizanju gola, jedan joj je i poništen, ali je Portugal uz dosta sreće na kraju stigao do trijumfa. Golove su momci Fernanda Santosa postizali u samom finišu, a 0:0 je bilo sve do 85. minute kada uz dosta sreće loptu u mrežu šalje Guerreiro, piše SC SPORT.

Nakon toga na scenu stupa Ronaldo, koji je s dva gola ispisao historiju Evropskih prvenstava. U 87. minuti je postigao gol za 0:2 iz penala i postao prvi igrač s 10 golova na Evropskim prvenstvima, pošto se tako odvojio od legendarnog Platinija. Dodatno rastojoanje je napravio golom za 0:3 u nadoknadi, koji je bio njegov 11. na Evropskim prvenstvima.

Tako je Ronaldo i srušio rekord Michela Platinija i odvojio se na vrhu vječne liste strijelaca Evropskih prvenstava sa 10 golova na svom kontu.

U prvom poluvremenu je Portugal dominirao i napadao, ali se domaći tim Mađarske sjajno branio, a treba ih pohvaliti i za frenetičnu borbenost koju su pokazali.

Diogo Jota je u dva navrata opasno prijetio Gulasciju na golu Mađarske, ali bezuspješno, dok je fenomenalnu šansu propustio i Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je u finišu prvog poluvremena na pet metara od gola dočekao jedan rezantan centaršut Guerreira s lijeve strane, ali je loptu poslao preko gola Mađara.

U nastavku još bolja igra Mađarske koja je i otvorenije krenula prema naprijed, pa je zadavala dosta problema odbrani Portugala koji je za to vrijeme bio potpuno bezopasan.

U 77. minuti je VAR pregledao jednu situaciju u kaznenom prostoru Mađara, kada je jedan njihov defanzivac igrao rukom, ali procijenjeno je da tu nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu.

Tri minute poslije trese se mreža Portugala nakon što je Rui Patricija savladao Schon, ali je pomoćni sudija ubrzo signalizirao ofsajd i utišao slavlje preko 60.000 Mađara.

Kada se činilo da je Mađarska jako blizu vodstva, ekipa Marca Rossija uništila je sve ono dobro što je napravila u ovom meču. U 85. minuti je gol za vodstvo Portugala od 0:1 uz dosta sreće postigao Guerreiro, a samo minut poslije domaći su skrivili i penal.

EURO 2020, utakmica Portugal - Mađarska - undefined

FOTO: EPA: EURO 2020, utakmica Portugal - Mađarska

Sigurno je jedanaesterac izveo Ronaldo i pogodio za 0:2, ali to nije bilo sve. U nadoknadi je Ronaldo stigao do još jednog gola i postavio konačnih 0:3, te tako se odvojio na vječnoj listi strijelaca evropskih prvenstava. Prvi je sa 11 golova, a iza je Platini sa 9.

Evropsko prvenstvo, grupa F:

Mađarska – Portugal 0:3 (Guerreiro 85′, Ronaldo 87’p), 90+2′)

Mađarska: Gulacsi, Botka, Orban, At. Szalai, Lovrencsics, Kleinheisier, A. Nagy, Schafer, Fiola, Sallai, Szalai.

Portugal: Rui Patricio, Guerreiro, Pepe, Ruben Dias, Nelson Semedo, Bruno Fernandes, William Carvalho, Danilo, Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije