Sudar titana: Francuska protiv Njemačke, Portugalci favoriti protiv Mađara

0
Radiosarajevo.ba
Sudar titana: Francuska protiv Njemačke, Portugalci favoriti protiv Mađara
Foto: EPA-EFE / Grupa smrti

Grupa F Europskog prvenstva, s razlogom, važi za najjaču skupinu. U posljednjoj grupi nalaze se branilac titule Europskog prvaka Portugal, zatim svjetski prvaci selekcija Francuske te Njemačka i Mađarska.

Mađarska - Portugal (Grupa F, Budimpešta)

Utakmica se igra u 18 sati. Portugal prvu utakmicu na Euru igra protiv Mađarske u Budimpešti , a Cristiano Ronaldo pojavio se pred novinarima i govorio ne samo o predstojećem izazovu nego i o svojoj budućnosti.

"Igram na vrhunskom nivou već 18 godina, ali to mi ne predstavlja neki problem. Da imam 18 ili 19 godina sigurno da ne bih spavao od uzbuđenja i razmišljanja o svojoj budućnosti. Sada je situacija drugačija. Imam 36 godina i nije mi važno sada da li ostajem ili napuštam Juventus", rekao je Ronaldo i dodao.

"Šta god se desi bit će najbolje za obje strane. Sada sam fokusiran samo na Euro i želim da ga osvojimo. Optimistični smo i želim da imamo pozitivno razmišljanje od prve do zadnje utakmice".

Ronaldo na treningu - undefined

Foto: EPA-EFE: Ronaldo na treningu

Francuska - Njemačka (Grupa F, Minhen)

Utakmica se igra u 21 sat. Derbi prvog kola Eura igra se u Minhenu gdje će Njemačka dočekati Francusku.

Za selektora Njemačke Joachima Löwa ovo će biti posljednji turnir u karijeri i kako sam kaže jako je nestrpljiv.

"Pozitivna tenzija se osjeti u vazduhu, svi smo nestrpljivi, jedva čekamo sutrašnji meč. Kada sam sjeo u autobus, pomislio sam: ‘Konačno’! Smiren sam, opušten i mislim da smo u proteklih 14 dana odradili ono što smo željeli. Sutra će biti bitno da se pokaže šta možemo uraditi protiv ekipe svjetske klase kao što je Francuska", izjavio je trener Njemačke.

Za Francuze je ovo 10. put da nastupaju na Euru, a najveće iznenađenje ove godine zasigurno je povratak Karima Benzeme nakon šest godina.

Trener Trikolora je uoči ove utakmice kratko komentirao.

"Ne može se turnir početi većom utakmicom od ove. Nijemci i mi smo među najboljim selekcijama Evrope. Od svojih igrača tražim da budu učinkoviti u oba šesnaesterca", kratko je poručio Francuski selektor Didier Deschamps.

Navedene utakmice možete pogledati na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ove utakmice ponudila odlične kvote.

Tako je kvota na Mađare 6,25, neriješeno 4,00, a na Portugal 1,55.

Kvota na pobjedu Francuske je 2,85, neriješeno 3,00, a na Njemačku 2,90.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije