FK Velež s igračem više stigao do pobjede nad FK Igman

0
Radiosarajevo.ba
FK Velež s igračem više stigao do pobjede nad FK Igman
Foto: Facebook / Velež osvojio tri boda

Mostarski Velež uspio je u Doboju kod Kaknja danas da savlada Igman s minimalnih 1:0, a do pobjede su Rođeni stigli s igračem više.

Konjičane je koštao crveni karton Armina Bešagića u 83. minuti, pošto samo tri minute poslije Dženan Zajmović postiže pobjedonosni gol, a bio je to prvi šut u okvir gola na meču za Rođene.

Interesantno je da je današnji crveni karton već peti igračima Igmana, a opet ih je koštao dobrog rezultata.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Ahmetović pred Borac: Koliko sam dugo u Sarajevu, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji

Ahmetović pred Borac: Koliko sam dugo u Sarajevu, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji

Od prve minute gledali smo slab fudbal s obje strane i nije bilo nikakvih uzbuđenja.

Oni koji su mislili da se radi o početnom ispitivanju snaga, razuvjereni su nakon dvadesetak minuta, pošto se i dalje apsolutno ništa nije dešavalo na terenu. Vrijedi samo istaknuti dalekometni šut Darka Bodula, koji je odbranio Slaviša Bogdanović.

Sredinom prvog dijela Velež je preuzeo inicijativu, pokušavao napadati uglavnom po lijevoj strani, ali nije to dalo ploda.

U 35. minuti se ukazala šansa da Igman zaprijeti iz slobodnjaka s 20 metara, ali je Bodul pogodio samo živi zid. Četiri minute poslije je Mirsad Ramić povukao jako lijep kontranapad, ali na kraju Denis Zvonić blokira pokušaj povratne lopte Elvira Durakovića…

Prvo manje uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 52. minuti kada Demir Jakupović, nakon dobrog prodora, nije pronašao nekog od saigrača u kaznenom prostoru, a potom šut Bodula brani lako Bogdanović.

Minut poslije Jakupović opet probija po desnoj strani, ali ovaj put mu centaršut hvata Bogdanović. Nastavio je tim iz Konjica igrati bolje i u 64. minuti je imao dobru šansu za vodstvo.

Tada je Nermin Alagić ubacio, a Demir Jakupović glavom šutira preko gola.

Velež praktično prvi put u nastavku prijeti u 70. minuti, kada rezervista Jovan Blagojević šutira preko gola s ivice kaznenog prostora.

U 72. minuti smo vidjeli najveću priliku na utakmici. Ramić je primio jednu loptu u kaznenom prostoru, a potom šutirao malo pored stative. U narednom napadu Bogdanović lako brani šut Bešagića.

Potom konačno prijeti Velež nešto ozbiljnije. Blagojević fantastično proigrava Haskića, ali napadač Rođenih šutira pored gola.

Igman u 83. minuti ostaje s deset igrača na terenu, pošto je svoj drugi žuti karton tada zaradio Bešagić. Dvije minute nakon toga je Velež mogao, a možda i morao do gola, pošto je Blagojević fantastično centrirao iz kornera, ali lopta je prošla kroz peterac i niko od igrača Veleža je nije mogao skrenuti u gol.

U 86. minuti Velež stiže do gola. Rezervista Edo Vehabović, samo što je ušao na teren, centrira, a Zajmović glavom pogađa za 0:1, piše SC Sport.

To je bio i konačan rezultat.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Igman – Velež 0:1 (Zajmović 86’)

Stadion: MGM Farm Arena (Doboj Kakanj). Gledalaca: 200. Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin). Žuti kartoni: Alagić(Igman) Dejanović, Kvakić, Zajmović (Velež). Crveni karton: Bešagić (Velež)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije