NK Široki Brijeg vodio 3:0 protiv FK Igman Konjic pa spašavao pobjedu u finišu

0
Radiosarajevo.ba
NK Široki Brijeg vodio 3:0 protiv FK Igman Konjic pa spašavao pobjedu u finišu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Arhiv

Fudbaleri Širokog Brijega večeras su na svojoj Pecari sa 3:2 savladali ekipu Igmana iz Konjica.

Tako je Široki Brijeg osvojio nova tri boda za povratak na vrh tabele i nastavak borbe za prvo mjesto sa Željezničarom. Ova dva tima su ponovo poravnata na vrhu sa po 22 boda nakon 12 kola, ali je Široki opet prvi zbog bolje gol razlike.

Treba napomenuti i da Široki i dalje ima utakmicu manje od Želje, pošto nije igrao sa Zrinjskim u 5. kolu. Naravno, treba uzeti i u obzir da Plemići imaju čak tri utakmice manje od Plavih, pa je realno očekivati da se ubrzo oni priključe u trku s ova dva tima, piše SC Sport.

Edin Subašić: Puna podrška rezoluciji UN: 'Srpski svet' i diktature protiv ostatka civilizacije

Edin Subašić: Puna podrška rezoluciji UN: 'Srpski svet' i diktature protiv ostatka civilizacije

FK Željezničar u Trebinju stigao do nove pobjede: Heroj Plavih bio je Armin Hodžić

FK Željezničar u Trebinju stigao do nove pobjede: Heroj Plavih bio je Armin Hodžić

Nije bilo previše uzbuđenja na startu utakmice, a Igman je bio zaista potpuno ravnopravan rival favorizovanom Širokom. Čak je i prijetio preko Bodula, ali prvu pravu priliku je imao domaći sastav.

Bilo je to u 22. minuti kada je Lukić sjajno uposlio Valinčića, koji je oklijevao i upropastio kolosalnu priliku. Potom prijeti i Lovrić, ali sjajno to brani Ćeman, koji kapitulira u 38. minuti.

FT | Kraj utakmice na Pecari. Idemo dalje! 🔴⚪️

Posted by FK Igman Konjic on Saturday, October 1, 2022

Tada je Ćavar proturio loptu do Lukića, a raspoloženi napadač Širokog pogađa za 1:0! Bolji je bio Široki i do odlaska na odmor, ali rezultat se nije mijenjao.

Mirno je bilo na početku drugog dijela, ali onda u 56. minuti Široki dolazi i do drugog gola. Tada je Lukić bio u ulozi asistenta, a Vukoja pogađa za 2:0. Prethodno je Kpan zaista lijepo prošao.

Tačku na utakmicu domaćin stavlja u 73. minuti. Tada smo vidjeli izvrsnu akciju Širokog Brijega, kombinovali su Mašić, Valinčić i Rozić, koji na kraju upošljava Kpana, a on postiže gol za 3:0.

U 81. minuti je Igman dobio šansu da postigne utješni gol i ublaži poraz. Valinčić je skrivio penal, a Ramić je bio siguran s bijele tačke za 3:1.

[𝗞𝗥𝗔𝗝] NK Široki Brijeg - FK Igman Konjic 𝟑:𝟐 (1:0) 🏁 𝐏𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐚! Nastavljamo tamo gdje smo stali nakon prvog dijela...

Posted by NK Široki Brijeg on Saturday, October 1, 2022

No, nije tu bio kraj nevolja za Široki, pošto Ramić u 89. minuti još jednom postiže gol i potpuno u igri vraća Konjičane, koji stižu do 3:2!

Ipak, u sudijskoj nadoknadi se domaćin uspio odbraniti i spasiti pobjedu, koju su očito prerano upisali.

Standings provided by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije