FK Sarajevo prihvatilo ostavku Vasoskog: Donosimo 4 nova kandidata za trenera

3
A. S.
FK Sarajevo prihvatilo ostavku Vasoskog: Donosimo 4 nova kandidata za trenera
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ismir Mirvić i Aleksandar Vasoski

Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog kojem se ovim putem zahvaljujemo na angažmanu u našem klubu.

Vasoskom i njegovim saradnicima, Radenku Bojoviću i Mihajlu Kostiću, klub želi sve najbolje i mnogo sreće u nastavku karijere.

Ova odluka je donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, sa ciljem da se svi, u i oko kluba, ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža.

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za Klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U Klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više.

Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili Klub u svakom segmentu” istakao je predsjednik Ismir Mirvić.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, klub još nije donio odluku o nasljedniku Vasoskog.

Prema prvim informacijama četiri su kandidata - Bruno Akrapović, Dženan Uščuplić, Mirza Varešanović i Faruk Hadžibegić.

Klub se još zvanično nije oglasio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije