Krste Velkoski zbog nediscipline odstranjen iz prvog tima FK Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Krste Velkoski zbog nediscipline odstranjen iz prvog tima FK Sarajevo
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Krste Velkoski

Krste Velkoski je odstranjen iz prvog tima FK Sarajevo.

Klub je tu odluku saopćio danas preko zvanične stranice.

"Menadžment FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu javnost da je zbog kršenja klupske discipline pokrenut disciplinski postupak protiv Krste Velkoskog. Fudbaler je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Velkoski je neprimjereno reagovao i iskazao nepoštovanje prema treneru i saigračima na poluvremenu utakmice u Banjoj Luci, nakon što je saznao da je trener odlučio izvršiti izmjenu i ostaviti ga u svlačionici. Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima.

Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prvog tima u 'Trening centru Sarajevo' u Butmiru, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice", naveli su iz Sarajeva.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije