FK Sarajevo: Nutricionističko predavanje o temi "Značaj ishrane u fudbalu“

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Nutricionističko predavanje o temi "Značaj ishrane u fudbalu“
Foto: FK Sarajevo / S predavanja o temi „Značaj ishrane u fudbalu“ za sve selekcije Omladinskog pogona FK Sarajevo

U sali hotela Hills na Ilidži jučer, 11. decembra održano je nutricionističko predavanje za sve selekcije Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo i njihove roditelje na temu „Značaj ishrane u fudbalu“.

Nutricionista Fudbalskog kluba Sarajevo Amela Ivković O'Reilly prisutnima je objasnila značaj pravilne ishrane u svakodnevnici mladih sportista.

„Uvodno predavanje na temu značaj ishrane u fudbalu je bilo izuzetno dobro posjećeno. Roditelji, djeca i treneri su po završetku predavanja imali vrlo dobra pitanja koja su otvorila vrata mnogim drugim temama za buduća predavanja. Predavanje je bilo bazirano na definisanju zdrave ishrane, pričali smo o osnovnim elementima zdravog obroka (proteini, karbohidrati, masnoće), hidraciji tijela, kako se pripremiti za trening, a kako za utakmice. Dotakli smo se i vremena za obrok, užinu, doručak te kompoziciju istih“, kazala je Amela Ivković O'Reilly.

„Više puta je istaknuto u kojem pravcu želimo da Omladinski pogon ide. Predavanjima poput ovog za cilj imamo podići svijest akademaca i njihovih roditelja o svim faktorima koji utiču na njihov profesionalni razvoj. Ishrana je jedan od najvažnijih segmenata u radu sa sportistima, a mi nastojimo ulagati ne samo u trenažni proces, već i u edukaciju naših polaznika“, kazala je Emir Hadžić.

Amela Ivković O'Reilly se kolektivu FK Sarajevo priključila ovog ljeta. Prije toga radila je kao nutricionista na području Velike Britanije, Španije, a članica je udruženja nutricionista Irske, Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije