FK Sarajevo kažnjeno sa 163.000 KM: Evo šta su poručili navijačima

5
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo kažnjeno sa 163.000 KM: Evo šta su poručili navijačima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Utakmica FK Sarajevo i Široki Brijeg/ Navijači

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je u posljednjih 12 mjeseci naložio isplatu od 163 hiljade KM FK Sarajevo zbog nedoličnog ponašanja navijača na tribinama.

Bordo tim je zadnji put kažnjen na utakmici Premijer lige protiv Širokog Brijega jer su domaći navijači sa istočne tribine pirotehničkim sredstvima gađali protivničke igrače.

Tako će ekipa sa Koševa neće imati podršku sa istočne tribine u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cijelosti:

"U posljednjih 12 mjeseci Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naložio je isplatu značajnog iznosa od 163 hiljada maraka.

Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije. Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu.

Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije