Faruk Hadžibegić o krizi u FK Sarajevo: 'Ogorčen sam, svoje mišljenje sam rekao Mirviću'

4
A. Vatreš
Faruk Hadžibegić o krizi u FK Sarajevo: 'Ogorčen sam, svoje mišljenje sam rekao Mirviću'
Foto: EPA - EFE / Faruk Hadžibegić

Faruk Hadžibegić (66) uživo je svjedočio debaklu FK Sarajevo na Grbavici, gdje je FK Željezničar u gradskom derbiju slavio s 3:0.

Legendi kluba s Koševa teško je pao poraz od najvećeg rivala, a za portal Radiosarajevo.ba iznio je utiske s utakmice.

"Težak poraz, poraz koji nisam očekivao gledajući trenutnu sportsku situaciju oba kluba, iako mislim da Željezničar kakav god da je nije za ispadanje", rekao je Hadžibegić za Radiosarajevo.ba i nastavio:

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

"Mislim da su igrači Sarajeva, na način kako su izgledali na terenu, pomogli Željezničaru da dođe do pobjede. Ogorčen sam jer svaki poraz od Želje boli, ali i i dalje ostajem ponosan na Sarajevo, više nego ikad".

Bordo tim je očajno krenuo u proljetni dio sezone, vezavši tri prvenstvena poraza. Pitali smo Hadžibegića kako objašnjava trenutnu situaciju i katastrofalne rezultate koje klub bilježi unatoč odličnim uslovima.

/ Anketa

Treba li FK Sarajevo smijeniti Simona Rožmana?
Rezultati

"Samo mogu reći da mi teško pada sve to. Ostajem uz Sarajevo kakva god da je situacija. Ne bih se mogao pozicionirati oko vođenja kluba".

Mnogi navijači smatraju kako je trener Simon Rožman najviše odgovoran za sve što se dešava i traže njegov odlazak. Hadžibegić je ostao suzdržan po tom pitanju, rekavši kako je svoje mišljenje rekao predsjedniku i većinskom vlasniku Ismiru Mirviću.

"Svoje lično mišljenje sam rekao Ismiru Mirviću. Mi ćemo naše probleme rješavati unutar kuće. Dajem podršku Sarajevu i svima koji su trenutno oko Sarajeva", dodao je Hadžibegić za Radiosarajevo.ba.

Sarajevo je nakon nedjeljnog poraza ostalo na četvrtoj poziciji s 33 osvojena boda, te mu u nastavku sezone predstoji borba za Europu, koju će probati izboriti i preko Kupa BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije