Tomislav Cvitanušić podsjetio na izjavu poznatog navijača FK Sarajevo: 'Pametnom dosta'

4
Radiosarajevo.ba
Tomislav Cvitanušić podsjetio na izjavu poznatog navijača FK Sarajevo: 'Pametnom dosta'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Tomislav Cvitanušić

U nedjelju, 3. marta, odigran je najveći bh. derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo (3:0), a fokus je nažalost bio van terena stadiona Grbavica. 

MUP Kantona Sarajevo je spriječio velike navijače sukobe, a epilog ove akcije bio je devet uhapšenih navijača, te zabrana ulaza na stadion Grbavica za navijače FK Sarajevo.

Na ove nemile događaje je reagovao bh. ironman, alpinista i triatlonac Tomislav Cvitanušić, čiju objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

"U svjetlu incidenata koji su se dogodili u nedjelju uoči vječitog derbijja Želje i Sarajeva na Grbavici, kada su povrijeđeni policajci, moj prijatelj sa kojim sam odrastao na Čengić Vili, Amir Džine Puzić, predratni tifoz i jedan od najfanatičnijih navijača bordo kluba u našem gradu je napisao:

'Horde zla i Manijaci moraju sjesti i pod hitno dogovoriti pravila ponašanja. U protivnom past će mrtva glava, a onda je već kasno. Niko to ne želi. To može biti vaš brat, vaš jaran.'

U svjetlu incidenata kojji su se dogodili u nedjelju uoči vječitog derbijja Želje i Sarajeva na Grbavici, kada su...

Posted by Tomislav Cvitanusic on Tuesday, March 5, 2024

Pametnom dosta.

Meni su u nedjelju na Grbavici nedostajali navijači Sarajeva za potpun ugođaj, puno njih su moji prijatelji. Pravi navijači na obje strane moraju eliminisati kriminalce u svojim redovima i biti na čelu dobrih i lijepih priča u Sarajevu. Ja ću uvijek navijati za FK Sarajevo kada igra protiv drugih klubova, osim kada igra protiv Želje, meni je to jedino normalno i ispravno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije