FK Sarajevo izdao važne upute pred utakmicu sa Zarijom Balti

Anadolija
FK Sarajevo izdao važne upute pred utakmicu sa Zarijom Balti
Uprava FK Sarajevo uoči revanš utakmice prvog pretkola UEFA Europa lige, protiv moldavske Zarije Balti, obavijestila je sve navijače o strožijim kontrolama ispred i na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

”Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko pojedinih dijelova stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu. Vrijedi istaći da sva djeca starosti do 12 godina, mogu za ovu utakmicu kupiti ulaznicu po jeftinijoj cijeni, od tri KM kako bi mogli gledati susret i to u odjelu za članstvo i ulaznice FK Sarajevo danas i sutra do 18 sati”, između ostalog naveli su iz FK Sarajevo.

Posebno je naglašeno da osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira na sve uslove. Također, iz uprave dodaju da će svi predmeti, koji u bilo kom smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti oduzeti, te se svi navijači mole da se pridržavaju ovih uslova.

FK Sarajevo apeluje na svoje navijače da za vrijeme susreta ne koriste pirotehnička sredstva i da se ne zadržavaju na prostoru na stepenicama, već da zauzmu svoje mjesto na jednoj od stolica na tribinama, s obzirom na izuzetno velike kazne UEFA-e u slučaju da dođe do kršenja prethodnih mjera.

”Primjera radi, prije nekoliko godina, FK Sarajevo morao je platiti kaznu u iznosu od 20.000 eura zbog sjedenja navijača na stepenicama za vrijeme utakmice”, naglasili su iz FK Sarajevo.

Podsjećamo, utakmica Sarajevo – Zaria Balti igra se sutra, 6. jula, sa početkom u 20 sati. U prvom susretu u Moldaviji domaći su slavili, rezultatom 2:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije