FK Sarajevo: Leon Benko napustio klub, Marko Ćetković kažnjen

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Leon Benko napustio klub, Marko Ćetković kažnjen
/ Leon Benko (Foto: FKS)
Hrvatski napadač Leon Benko odlučio je napustiti FK Sarajevo. Zatražio je sporazumni raskid iako mu je klub nudio produženje ugovora.

"Drago mi je što sam bio dio kolektiva FK Sarajevo, u kojem sam doživio mnogo lijepih trenutaka, i u dresu koji sam zavolio od prvog dana. Uvijek ću se rado vraćati u Sarajevo, a bivšim saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emotivno sam se vezao za FK Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda", kazao je Benko.

Benko je debitirao u dresu Sarajeva 28. februara 2015. godine protiv Zvijezde iz Gradačca, a ukupno je za klub s Koševa odigrao 49 utakmica i postigao 29 golova.

U isto vrijeme FK Sarajevo je novčano kaznio Marka Ćetkovića zbog samoicijativnog napuštanja karantina prije posljednjeg ligaškog susreta protiv Zrinjskog na Koševu.

Crnogorski inernacionalac izrazio je žaljenje zbog učinjenog prekršaja i u potpunosti prihvatio odgovornost, iako je u pitanju porodični razlog, o kojem prethodno nije izvijestio stručni štab.

Ćetković je predao izjavu u kojoj upućuje najiskrenije izvinjenje ekipi, stručnom štabu, rukovodstvu kluba i navijačima, te prihvaća sankcije u skladu s disciplinskim pravilinkom kluba.

Već u četvrtak Ćetković se priključio ostatku ekipe u sklopu priprema za narednu ligašku utakmicu protiv Čelika u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije