FK Sarajevo će uložiti žalbu zbog dobivene kazne: Hoće li se nastaviti borba za Evropu?

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo će uložiti žalbu zbog dobivene kazne: Hoće li se nastaviti borba za Evropu?
Foto: FK Sarajevo / Omladinci FK Sarajevo poraženi od Ruha Lviva

FK Sarajevo je danas saznao kaznu zbog dešavanja na revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca nakon čega je Bordo klub najavio žalbu.

Klub sa stadiona "Asim Ferhatović Hase" je zbog napuštanja susreta u 92. minuti kažnjen s oduzimanjem tri boda te s finansijskom kaznom od 22.000 KM, a također kažnjeni su i Ismir Mirvić, Simon Rožman i Senijad Ibričić kao i Luka Gobec te Zlatan Čakal.

Koševski ligaš će se sigurno žaliti i to nakon što dobije službenu potvrdu od Nogometnog saveza BiH.

Saša Magazinović: 'Ovo je pravi razlog zašto odugovlače s legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe'

Saša Magazinović: 'Ovo je pravi razlog zašto odugovlače s legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe'

Podsjetimo, sada je pred Sarajevom grčevita borba za Evropu.

Današnjim oduzimanjem bodova Sarajevo je umjesto 37 spalo na 34 osvojena boda nakon 23 odigrana kola, ali i dalje je ostalo na petom mjestu na tabeli.

Razlika između četvrtoplasirane Sloge i Sarajeva je sada četiri umjesto jednog boda, a upravo bi to četvrto mjesto moglo voditi u Evropu.

Do trećeg mjesta koje sto posto vodi u Evropu Sarajevo sada dijeli pet bodova, a posebno je zanimljivo da je šestoplasirano Posušje sada "za petama" Bordo timu i zaostaje samo jedan bod.

Podsjećamo, kako je prvi javio portal Radiosarajevo.ba, disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 27. marta, odlučila da će kazniti FK Sarajevo s tri negativna boda i 22.000 KM novčane kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije