Fenomenalni Edin Džeko pomogao Fenerbahceu da sruši rekord o kojem bruji cijela Turska

0
Radiosarajevo.ba
Fenomenalni Edin Džeko pomogao Fenerbahceu da sruši rekord o kojem bruji cijela Turska
Foto: Fenerbahče / Edin Džeko

Sezona još nije gotova, Fenerbače će ovisno o ishodu četvrtfinala protiv Olympiacosa odigrati još najmanje deset utakmica, ali novi rekord turskog nogometa već je ispisan u visokoj pobjedi protiv Adana Demirspora (4:2).

Ekipa čiji napad čini naš Zmaj Edin Džeko i Rade Krunić zabila je najviše golova u historiji tamošnjeg nogometa. U svim natjecanjima nogometaši Fenerbahčea zabili su do sada ukupno 128 golova, dva više od dosadašnjeg rekorda kojeg su do sada, inače, dijelili s mrskim rivalom Galatasarayem.

U turskom prvenstvu u kojem će odluka pasti u posljednjih sedam kola - a Galatasaray uoči konačnog raspleta ima dva boda više od Fenerbahčea - zabili su uvjerljivo najviše, 83 gola, osam puta su zatresli mrežu u turskom kupu, a još 37 u kvalifikacijama, odnosno Konferencijskoj ligi.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Od ukupno 48 utakmica koliko su odigrali ove sezone u svim natjecanjima u njih 15 su zabili četiri ili više pogodaka.

Čak 22 igrača upisala su se u strijelce, petorica su zabila dvocifreni broj pogodaka, a njih dvojica više od 20. Edin Džeko protivničke mreže tresao je u 23 navrata, Michy Batshuayi zabio je 21 gol, Dušan Tadić i İrfan Can Kahveci po 14, a Sebastian Szymanski 12, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije