Čelnici Fenerbahcea donijeli odluku: Poznato je hoće li Džeko i društvo istupiti iz lige

1
Radiosarajevo.ba
Čelnici Fenerbahcea donijeli odluku: Poznato je hoće li Džeko i društvo istupiti iz lige
Foto: Facebook / Edin Džeko

Vanredna sjednica skupštine turskog Fenerbahcea, za koji nastupaju bh. reprezentativci Edin Džeko (37) i Rade Krunić (30), održana je u utorak, a na njoj je turski velikan prolongirao odluku o istupanju iz lige.

Na stadionu Fenerbahcea večeras se okupilo oko 25.000 članova kluba, koji su čekali odluku s pomenute sjednice.

Turski mediji javljaju da je predsjednik Fenerbahcea Ali Koc kazao da tim iz Istanbula za sada ostaje u ligi.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sljedeće generalne skupštine za tri mjeseca. U svim našim raspravama, najmanje realna opcija je bila istupanje iz lige. Razlog nije ni legalan, ali ni sportski. Zbog toga ostavljamo otvorenim ovo pitanje do naredne skupštine", kazao je Koc i osvrnuo se na predstojeće finale Superkupa između Fenerbahcea i Galatasarayja.

"Imamo dvije opcije. Jedna je da ne igramo utakmicu Superkupa, a druga je da igramo s U19 timom. Na našim sastancima se govorilo da ako treba donijeti radikalnu odluku te da treba početi od Superkupa. Navijače pozivam da ne idu na utakmicu Superkupa".

Inače, ideja o istupanju iz lige se pojavila kada je Fenerbahce kao gost slavio protiv Trabzonspora s 2:3, ali su igrači tima iz Istanbula nakon utakmice napadnuti od navijača domaćina.

Predsjednik Koc je u ponedjeljak razgovarao i s Džekom, a Dijamant mu je poručio da su igrači svjesni nepravde i da ih je to dodatno ojačalo i ujedinilo.

Fenerbahce je trenutno drugi u Turskoj sa 79 bodova, dok prva Galata ima pet bodova više.

Džeko, Krunić i saigrači naredni meč turske Superlige igraju u srijedu protiv Adanaspora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije