Edin Džeko pred vratima Saudijske Arabije: Hoće li napustiti Fenerbahçe?

0
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko pred vratima Saudijske Arabije: Hoće li napustiti Fenerbahçe?
Foto: Fenerbahče / Edin Džeko

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i turskog Fenerbahcea, karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Edin Džeko je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Inter i prešao u redove Fenerbahçea. Ovaj 38-godišnji golgeter je igra ključnu ulogu u trci za titulu svojim golovima za žute i plave, pišu turski mediji.

Al Hilal, koji je pod vodstvom Jorgea Jesusa postavlja rekorde, sada je 'bacio' oko na našeg Edina Džeku. Prema vijestima u saudijskim medijima, portugalski trener izrazio je želju da vidi bosanskog fudbalera u svojoj ekipi.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Al-Hilal je spreman ponuditi Džeki ugovor na godinu dana, uz mogućnosti produženja na još jednu godinu, te plaću od 11 miliona eura. Džeko ima ugovor s Fenerbahçeom do 2025. godine, prije nego što završi svoju fudbalsku karijeru, vjerovatno će prihvatiti ovu astronomsku ponudu.

Također, prema saudijskim izvorima, još jedan igrač Fenerbahçea, Fred, također je pod prismotrom klubova iz Saudijske Arabije, a moguće je da će mu biti upućena ponuda nakon završetka sezone.

Edin Džeko je ove sezone odigrao 37 utakmica za Fenerbahçe, proveo na terenu 2715 minuta. Ovaj 38-godišnja zvijezda je doprinio timu sa 22 gola i 9 asistencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije