Edin Džeko: 'Momci plaču u svlačionici, ne može im se ništa reći'  

3
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko: 'Momci plaču u svlačionici, ne može im se ništa reći'   
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / BiH - Ukrajina

Šokantan poraz od Ukrajine (1:2), koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine eliminisao iz baraža za EURO 2024, nakon utakmice je komentarisao i kapiten Zmajeva Edin Džeko (38).

"Tužno je što smo gol primili na kontru. Njihovo najbolje oružje i ono što smo izbjegavali cijelu utakmicu. Ne može se momcima ništa reći. Vidio sam pet-šest igrača koji su imali grčeve. Nije ni to opravdanje. To se nije trebalo dešavati. U toku sezone smo svi, ali momci su dali i više od maksimuma. Zaslužili smo puno, puno više", istakao je Džeko.

Pristup i taktička disciplina ovaj put su bili dobri.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Nisu nam šutnuli na gol do 75. minute. Ne znam, nemam riječi. Šteta, dali smo sve od sebe. Ovo je jedna od boljih utakmica. Glupo je reći, ali ovo je u zadnje godinu, dvije jedna od boljih utakmica. Možda su nas i te izmjene poremetile jer nekako smo se dobro uvezali od početka utakmice. Svaki igrač je znao kada da izađe. Jedna, dvije, tri izmjene to možda poremete. Primili smo dva naivna gola, pogotovo u šesnaestercu. Ako je centaršut sa strane, igrač ti ne može zabiti gol ako stojiš blizu njega. Ima dosta mladih igrača, malo neiskustvo je učinilo svoje, malo umor".

Džeko ipak ne sumnja da reprezentacija ima dobru budućnost.

Savo Milošević poslije šokantnog poraza od Ukrajine: 'Bolje od ovog ne može'

Savo Milošević poslije šokantnog poraza od Ukrajine: 'Bolje od ovog ne može'

"Momci su pokazali da imaju kvalitet. Šteta je i za mlađe igrače. Neki u svlačionici plaču. Zaslužili smo pobjedu, ali ako ovako nastave to može biti puno bolje. Svi igraju fudbal i postaje sve teže i teže otići na veliko takmičenje".

Posljednje pitanje odnosilo se na njegovu budućnost u reprezentaciji.

"Ne znam, ne znam. Vruće glave ne bih da govorim ništa. Svi smo neočekivano tužni. Da se prespava, pa vidjet ćemo", dodao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije