Savo Milošević poslije šokantnog poraza od Ukrajine: 'Bolje od ovog ne može'

0
Radiosarajevo.ba
Savo Milošević poslije šokantnog poraza od Ukrajine: 'Bolje od ovog ne može'
Foto: N/FSBiH / Savo Milošević

Nakon šokantnog poraza od Ukrajine (1:2), koja je reprezentaciju BiH preokretom eliminisala iz borbe za plasman na EURO 2024, selektor Savo Milošević izjavio je kako nema šta zamjeriti momcima.

"Malo mi je žao momaka i načina na koji smo primili gol kada mi vodimo 1:0. Na sve su uticale dvije povrede dva bitna igrača, ali dobro. Nemam ništa da zamjerim nijednom momku. Mislim da niko ne može da zamjeri momcima na zalaganju, na borbi, a i na kvalitetu. Igrali smo protiv jedne dosta ozbiljne ekipe. Potpuno smo ih neutralisali 80-85 mintua, ali nažalost nije bilo dovoljno koncentracije. Jedina odgovornost i krivica je na meni i na stručnom štabu", rekao je Milošević.

Dotakao se i šanse Ermedina Demirovića kod rezultata 1:0 za naš tim.

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

"Generalno, ta šansa Demirovića je bila baš pred njihov gol, ali uspjeli smo nešto što je jako teško protiv ozbiljnih ekipa. Ukrajina nije imala ni polušansu do gola. To znači da su taktički momci odradili stoprocentno. Bolje od ovog ne može. Drago mi je što su vidjeli da mogu mnogo više u odnosu na ono u kvalifikacijama. Ti momci su pokazali da mogu da igraju na nivou Europskog prvenstva. I na Euru bi imali takve, možda i slabije rivale".

Prokomentarisao je potom budućnost reprezentacije.

Katastrofa za Zmajeve: Ukrajina šokantnim preokretom izbacila BiH iz baraža za EP

Katastrofa za Zmajeve: Ukrajina šokantnim preokretom izbacila BiH iz baraža za EP

"U ovoj ekipi već ima dosta mladih igrača koji treba u budućnosti da igraju. Kostur i baza tima sigurno postoje i on je jako kvalitetan. Bitno je da pored dobrih igrača imate igrače s karakterom. Oni su to danas pokazali. Nisu se ni u jednom momentu uplašili. Uspjeli su ispoštovati sve na visokom nivou i na bazi ovoga treba raditi u budućnosti. Poraz je bolan, ali iz ovoga se nešto može graditi ako pričamo o nekom kvalitetu", istakao je Milošević.

"Ono što želim da ponovim, ovaj tim je pokazao da može i ja se lično ne bih brinuo za budućnost bh. reprezentacije", poručio je Milošević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije